VIDEO: Pogonski agregat iz BMW S1000RR poganja tudi češko letalo!

0
BMW je očitno ponovno v zraku!

Zahvaljujoč češkemu proizvajalcu letal Skyleader, bavarski motor zopet poganja letalo. BMW ima sicer izjemno bogato zgodovino izdelave avtomobilov in motociklov, v preteklosti pa so bili izjemno znani tudi po letalskih motorjih, od katerih namreč izvira tudi logotip znamke. Ta se je razvil iz letalskega propelerja, saj je bil BMW še posebej v svojih začetkih izjemno dejaven na letalskem področju.

Očitno so se te časi vrnili, saj je Skyleader ustvaril letalo UL-39 Albi Jet, ki ga poganja pogonski agregat iz motocikla BMW S1000RR z 200 konjskimi močmi. UL-39 je dvosedežno letalo narejeno v celoti iz karbonskih vlaken, njegova zasnova in dizajn pa temeljita na L-39 Albatros vojaškemu letalu, le da je UL-39 nekoliko manjši.

Resnično nam je všeč uporaba pogonskega agregata iz motocikla, ki letalu doda tudi izjemno zanimiv zvok, zagotovo pa so motor izbrali tudi zaradi odličnega razmerja med močjo in težo. Veste še za kakšno nenavadno uporabo motociklističnega pogonskega agregata? Sporočite nam!

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code