Prav je, da se ikonski BMW modeli restavrirajo medtem, ko jih je na cesti vsak dan nekoliko manj. Primerek, ki vam ga predstavljamo danes pa je naravnost čudovit!

BMW serije 5 (E28) je druga generacija priljubljene poslovne limuzine. BMW jo je izdeloval vse od leta 1981 do 1988, z njo pa svetu prvič predstavil nekatere novosti, kot je recimo armaturna plošča nekoliko nagnjena proti vozniku, doplačljiv ABS zavorni sistem in prvič tudi dizelske motorje. Na kratko, ta  generacija je brez dvoma začrtala smernice za vsa sodobna BMW vozila. Kljub temu, da BMW E28 še vedno izgleda dokaj impresivno, tudi zunanjost je še ”zanimiva”, na cesti žal ni veliko primerkov, še manj pa tako dobro ohranjenih.

Točno tej problematiki pa se je posvetil lastnik tega primerka. Lastnik se je odločil, da svoj primerek zapelje v predelovalsko hišo Boden Autohaus, kjer so ga vrnili v prvotno stanje. Seveda pa so zunanjost obogatili s številnimi poprodajnimi dodatki, ki le-to naredijo še precej bolj zanimivo. Odet v srebrno barvo predstavlja odlično ohranjeno zunanjost, AC Schnitzer aluminijasta platišča, AccuAir kvalitetno zračno vzmetenje. Vseeno pa se nam poraja vprašanje, ali bi bila zunanjost lepša, če bi v celoti ohranili originalen videz brez poprodajnih dodatkov? Na to vprašanje bo seveda odgovoril vsak pri sebi, a brez dvoma lahko trdimo, da bo vsak navdušenec nad ”retro” BMW vozili navdušen nad vozilom, ki ga predstavljamo v spodnji galeriji.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code