Če je X6 največji, X4 srednji... je X2 najmanjši SAV značilne oblike, ki jo je prvič predstavil X6. Športni terenec coupejevske oblike je po navedbah vira dobil zeleno luč za začetek razvojne stopnje, ki naj bi v prodajo prišel leta 2017.

[sam id=”14″ codes=”true”]

Autocar poroča, da bo manjši mestni terenec vseeno stopil v razvojno fazo in kasneje proizvodnjo. Kar nekajkrat nas je BMW v zadnjem času razočaral…saj po vseh verjetnosti ne bomo deležni rodasterja Z2, močnejšega hibrida i8S in M8. Z le nekaj dni staro novo generacijo F48 X1 smo dobili vpogled v zmožnosti münchenskih oblikovalcev. Po besedah medija Autocar naj bi prvi prototip zapeljal na ceste že v nekaj tednih. “Trenutno dokončujemo prve prototipe,” je povedal skriti vir. “V akciji jih bomo lahko opazili že konec meseca.”

 

 

bmw-x2

Model, ki bo pozicioniran med modelom X1 in X3 bo prevzel obliko petvratnega SUV-ja in bo predvidoma na voljo čez dve leti. Tako kot večina sorodnih modelov, si bo tudi X2 delil veliko podrobnosti s svojim manjšim bratom X1. Na voljo bo le v motornih različicah tri- in štirivaljnikov. Tako kot X1 bo tudi X2 uporabljal UKL platformo s pogonom na sprednji kolesni par, opcijsko pa bo na voljo tudi štirikolesni pogon. Zaradi več podrobnosti z X1 bo tudi X2 proizveden v obratu v Regensburgu.

 

Vir: Autocar

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code