V Ženevi je nemški, skorajda hišni predelovalec vozil BMW - Alpina na ogled postavil tudi posebno serijo njihovega modela B4 S Biturbo imenovano Edition 99, kjer se ponosno razkazujejo tudi štirje 'rori' iz Ivančne Gorice.

Alpina B4 S Biturbo Edition 99 je sicer na voljo tako v kabriolet, kot tudi v kupejevski razlličici in ravno slednja je v opazni dvobarvni kombinaciji na ogled na ženevskem avtomobilskem salonu. Kot že ime pove je serija omejena na zgolj 99 primerkov. V primeru, da se odločite za kupeja lahko izberete celo xDrive štirikolesni pogon, medtem ko je kabriolet na voljo le z zadnjim pogonom.

Dizajn Edition 99 je baziran na uspešniih BMW Alpina dirkalnikih iz sedemdesetih let prejšnjega stoletja, ki so nosili popolnoma identično barvno kombinacijo kot razstavni avtomobil, platišča so seveda že standardna alpinina, premera 20 palcev.

Notranjost bo lahko oblečena v alkantaro v antracitni barvi ali pa v usnje z vzorcem karbonskih vlaken, medtem ko bodo kupci deležni še ročno šivanega Lavalina sport volanskega obroča, mat črnih prestavnih ročic, ročno izdelanih preprog ter plaketo iz nerjavečega jekla, kjer piše zaporedna številka avtomobila.

Edition 99 ima tudi poseben izpušni sistem iz izjemno lahkega titana, ki ga je razvil slovenski proizvajalec izpušnih sistemov Akrapovič, ta pa poleg nadgradnje motorja prispeva svoj delež h kar zajetnemu prirastku moči. 3.0 litrski vrstni šestvaljnik namreč razvije 452 konjskih moči in 660 Nm navora, kar je pri xDrive različici dovolj za pospešek do stotice v vsega 3,9 sekunde in končno hitrost 303 kilometre na uro, tiste s pogonom na zadnji kolesni par pa bodo do stotice potrebovale 3 desetinke dlje, končna hitrost pa bo znašala 306 kilometrov na uro. Zmogljivosti je tako dovolj, v obeh različicah pa lahko ravno zato opcijsko dodate tudi posebni zadnji diferencial z delno zaporo, kar bo zagotovo narisalo še večji nasmešek na obraz.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code