Med dogodkom Concorso d'Eleganza Villa d'Este ob jezeru Como v Italiji prejšnji teden je bil javnosti predstavljen koncept serije 8, sedaj pa lahko na osnovi videnega občudujemo tudi športno izvedenko M8.

Agresivna bela karoserija je obogatena s tipičnimi M črtami, oba odbijača sta primerno “nabita”, na zadku lahko opazimo novo izpušne zaključke, vzvratna ogledala ter kljuke na vratih so odete v ogljikova vlakna, za fenomenalen izgled pa poskrbijo tudi črna platišča. Da predogled avtomobila izgleda tako privlačen je poskrbel računalniški umetnik Aksyonov Nikita.

bmw-m8-rendering-1

BMW M8 prav zares prihaja na trg, saj je tako prejšnji teden potrdil tudi sam proizvajalec, BMW. A namesto natančnih podatkov o vozilu so Bavarci zaenkrat pokazali le prihajajočega športnika oblepljenega s kamuflažnimi vzorci. Podrobnosti o samem motorju pod pokrovom zaenkrat še niso podajali.

Potencialen kandidat je vsekakor motor iz prihajajočega BMW M5, kar pomeni, da bo pod pokrovom nameščen 4,4-litrski TwinPower Turbo V8, ki premore okrog 600 konjskih moči in uporablja prilagojeno različico štirikolesnega pogona xDrive. Le-ta je prvič nameščena v pravem M vozilu in lahko vso moč prenese celo le na zadnji kolesni par.

Natančen datum razkritja zaenkrat še ni znan, a ne pričakujte, da bo konkurent kupeja Mercedes-AMG S63 luč sveta ugledal pred letom 2018.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code