Podjetje Dähler Design & Technik GmbH iz švicarskega mesta Belp blizu Berna je uresničilo želje mnogih avtomobilističnih, predvsem pa bavarskih navdušencev, saj so izdelali celotno družino BMW M2 «made by dÄHLer».

Ta tri posebna vozila predstavljajo cel spekter družine M2. Ta močno prilagojena vozila so del linije «dÄHLer competition line», kjer sta vključena M2 Coupe in prvi M2 kabriolet na svetu! Kot tretji član družine se jima pridružuje tudi BMW M2 Clubsport «dÄHLer race line», za dirkašne dogodke in užitke na dirkališču.

Ultimativna vozila M2, ki jih je izdelalo podjetje Dähler so na voljo v različnih zmogljivostnih različicah. Vozila so osnovana na motorju N55, najmočnejša izvedenka pa ponuja celo motor S55 iz večjega BMW M4.

daehler-bmw-m2 (11)

Z namenom povečanja agilnosti imajo vozila zamenjano vzmetenje, ki je še bolj togo, za odlične zavorne zmogljivosti skrbijo 8-batne zavore s kar 400 milimetrskimi diski, na zadku pa za čudovito zvočno kuliso skrbi izpušni sistem iz nerjavečega jekla. Vse našteto je seveda za potrebe svojih vozil izdelalo kar podjetje samo.

Podjetje je poskrbelo tudi za lep izgled. Kot prvo stvar so zamenjali platišča za svoja lastna z oznako CDC1. Na sprednji osi so lahko v velikosti 20×9 ali 21×9, na zadnji pa 20×10,5 ali 21×10,5. Vizualno je spremenjena še aerodinamika, ki dodaja sprednji podaljšek spojlerja. Glede na želje kupcev podjetja tudi na zadek namesti velik spojler, prav tako pa lahko tudi notranjost doživi pravo preobrazbo v stilu podjetja.

daehler-bmw-m2 (6)

Vozno so vozila izredno dovršena kljub ekstremni individualizaciji. Tudi individualizirana vozila morajo biti namreč izredno zanesljiva. Zaradi njihovih dolgoletnih izkušenj pa se verjetno ni potrebno bati, saj komponente v vozilih Dähler sodelujejo naravnost odlično.

Izjemno različico s 3,0-litrskih vrstnim šestvaljnikom iz modela M4 lahko vidite tudi v spodnjem posnetku. Prikazani avtomobil razvije kar zavidljivih 540 konjskih moči in brutalnih 730 Nm navora.

Vabljeni k ogledu galerije in videa!

Fotograf: Dähler Design & Technik GmbH

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code