Seveda smo pričakovali, da bo AC Schnitzerjeva dvojka nekaj izjemnega, vseeno pa je novica, da pod pokrovom skriva kar 570 konjskih moči prijetno presenečenje. Bo vojaško zeleni divjak na ženevskem avtomobilskem salonu popolnoma zasenčil Long Beach Blue M2?

Schnitzer bo na ženevskem avtomobilskem salonu prihodnji teden predstavil nekaj izjemnega in izstopajočega. Njihova predelava serije 2 Coupe, osnovana na M235i, predstavlja ultimativno izbiro za vsakogar, ki mu standardni BMW M2 ni dovolj. ACL2 zaenkrat ostaja konceptno vozilo, saj do končnega izdelka potrebuje še nekaj dodelav, saj razširjeni blatniki še niso dovolj dobro izdelani, da bi se do popolnosti prilagajali sprednjim lučem. Prav tako bo nekaj pozornosti potrebne pri zadnjih dveh blatnikih, ki sta trenutno v zelo “osnovni” fazi, nedodelana izgledajo tudi stranska ogledala.

AC Schnitzer poudarja, da izdelek ni naprodaj… če pa bi ga prodajali v takšni obliki, bi zanj zahtevali približno 149.000,00 €. Kaj je poleg spremembe aerodinamike tako posebnega? Njegovo srce seveda! Pod pokrovom se namreč ne skriva N55 enota, temveč  S55 iz BMW M3/M4! 570 konjskih moči z lahkoto zasenči 370 konjev v M2, prav tako pa je od slednjega za kar 150 kilogramov lažji. Grajen pod filozofijo “več je manj“, je Aachenska zelena pošast prejela razmerje moči/kilogramov 2,54 KM/kg, kar ja postavlja celo pred Ferrari 458 Italia ali pa Porsche GT3 RS.

AC-Schnitzer-ACL2-11

Povečanje varnosti ob zmogljivejšem motorju je možno tudi zaradi posodobljenega zavornega sistema, ki s 6-/4- batnimi zavornimi čeljustmi in keramičnimi vrtanimi zavornimi diski dvojka brez težav zavira. Omembe vreden je tudi AC Schnitzerjev izpušni sistem, ki dodatno ojača moč in navor, s posebnim katalizatorjem v kombinaciji “Racing EVO Carbon” izpušnih cevi pa omogoča tudi izjemen zvok in izgled.

ACL2 do stotice potrebuje pičle 3,9 sekunde, najvišjo hitrost pa ima omejeno na 330 km/h. Za piko na i na sebi nosi klasično oblikovana AC Schnitzer BiColor (red anodised/polished) 20-palčna platišča, oblečena v 285/25 ZR 20 Michelin PSS pnevmatike. Čeprav olivno zelena barva karoserije ni za vsakogar in Schnitzer vozila ni dokončal do ženevskega avtomobilskega salona, pa je jasno, da to ni le nedolžna predelava, ampak resnično velik projekt, ki bo nedvomno presegel vsa pričakovanja. V galeriji si oglejte uradne fotografije, več pa v živo iz ženevskega avtomobilskega salona, ki se prične že čez nekaj dni.

AC-Schnitzer-ACL2-10

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code