Zanimivo. Eden vodilnih mož avtonomne vožnje pri podjetju Audi, je zamenjal strani in sedaj dela za BMW.

Avtonomna vožnja je naslednji velik korak v avtomobilskem svetu, zato si proizvajalci avtomobilov vedno želijo ostati korak pred tekmeci. Tako investirajo ogromne vsote denarja v potrebno tehnologijo in tako lovijo nekaj, kar sami pravijo, da verjetno ne bomo nikoli videli – popolnoma avtonomna vozila. Včeraj je BMW naznanil, da bo Alejandro Vukotich marca prevzel vodenje novega oddelka imenovanega ‘Driver Assistance and Autonomous Driving Department’ (oddelek za asistenčne sisteme in avtonomno vožnjo).

Ime vam po vsej verjetnosti ni znano, saj Vukotich v preteklosti ni bil ravno v središču pozornosti. Vseeno pa že zadnjih 19 let dela na audijevi tehnologiji avtonomne vožnje na poziciji višjega podpredsednika. Bil naj bi tudi človek za inteligentnim sistemom autonomne vožnje v novem Audi A8, ki je postal prvi avtomobil na svetu z Levelom 3 avtonomne vožnje. Ustvaril naj bi ‘možgane’, ki uspešno združujejo skupaj vse informacije pridobljene z LIDAR skanerja in vseh senzorjev okoli avtomobila. V tem času je ustvaril tudi sistem, ki vsako milisekundo analizira okolico in tako ustvari 360 stopinjski ‘real time’ pogled dogajanja okoli avtomobila.

Na svojem novem položaju bo imel še dodatno podporo močnih podjetij kot so FCA, Intel in Mobileye zato menimo, da je to zagotovo recept za uspeh. Razvoj se bo v večini dogajal na njihovem kampusu v okolici Münchna, ki je bil uradno odprt aprila letos. Tam je trenutno zaposlenih kar 1.300 specialistov iz BMW Groupa in njihovih strateških partnerjev, ki neprestano razvijajo tehnologijo za Level 2, 3, 4 in celo 5 avtonomne vožnje. BMW iNEXT bo leta 2021 prvi model bavarske znamke, ki bo opremljen z Levelom 3 avtonomne vožnje.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code