BMW E46 M3 je po vsem svetu prepoznan kot eden izmed najboljših M3 generacij oziroma kar M modelov nasploh.

E46 BMW M3 je prepoznan kot najboljši M3 prav zaradi njegove vsestranskosti, medtem ko E30 M3 slovi kot eden izmed vozniško najbolj izpopolnjenih generacij. Seveda pa E46 M3 niti malo ne zaostaja glede zmogljivosti in vozne dinamike, saj ga številni avtomobilski navdušenci še vedno štejejo med najboljša M vozila nasploh! Zato pa sploh ni čudno, da ohranjeni (pa tudi tisti malce manj ohranjeni) primerki dandanes dosegajo izjemno visoke cene. Danes vam predstavljamo prav takega, kot vedno pa smo ga zasledili na portalu Bring-A-Trailer.

BMWBLOG-bmw-m3-e46-bring-a-trailer-ohranjen-bestm3 (8)

Kljub temu, da ne gre za najbolj ohranjen primerek, je bil prodan za več kot 50 tisoč ameriških dolarjev (41.198,50 evrov)! Prevoženih ima le nekaj več kot 3,000 kilometrov in je odet v izjemno zaželeno črno barvo zunanjosti. Tudi v notranjosti prevladuje črno oblazinjenje, sama notranjost pa je brez znakov uporabe, izgleda prav tako, kot da bi avtomobil iz tovarne zapeljal šele včeraj.

Pod pokrovom motorja je nameščen 3,2-litrski vrstni šestvaljni motor, ki razvije 343 konjskih moči in predstavlja tehnologijo dvojnega VANOS sistema, ki je bila leta 2002 izjemno popularna. Najboljša stvar pa je zagotovo ta, da pogonski sklop združuje šest-stopenjski ročni menjalnik in ne nepriljubljen SMG. Brez dvoma je novi lastnik tega primerka izjemno vesel, saj ima za to tudi razumne razloge. Le kdo ne bi bil lastnik E46 M3, sploh tako ohranjene različice? Jaz ga ne poznam.

BMWBLOG-bmw-m3-e46-bring-a-trailer-ohranjen-bestm3 (44)

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code