Da majhna in lahka karoserija v kombinaciji z močnim motorjem pomeni veliko zabave je jasno prav vsem. Vsi dobro poznamo vozili BMW 1M in M2, ki sta fenomenalni in zelo priljubljeni ravno zaradi teh dejstev. Tokrat pa se zabava uveljavlja na povsem novi ravni; BMW 1M s prirejenim motorjem V8!

S tem izjemnežem se je tokrat iz oči v oči spogledal Jay Leno, ki sicer preizkuša izredno draga vozila iz privatnih zbirk, v tej zadnji epizodi kanala Jay Leno’s Garage pa je v roke dobil močno predelano zverino BMW 135i Coupe, ki jo je ustvaril BMW ljubitelj iz Amerike.

Že zunanji izgled da bežno vedeti, da avtomobil ni povsem serijski in da je le-ta prejel nekaj modifikacij. A izgled niti približno ne prikaže resnice, ki se skriva v notranjosti ter predvsem pod pokrovom motorja. Tam je originalni 3,0-litrski vrstni šestvaljnik sprva nadomeščal atmosfersko polnjen 4,0-litrski V8 bencinski motor iz BMW M3 E92, pozneje pa so ga zamenjalni za 4,6-litrski S65 motor podjetja Dinan, ki razvije kar dobrih 500 konjskih moči! Od M3 je podedoval tudi 6-stopenjski ročni menjalnik in osi. Naknadno so bila nameščena tudi platišča v celoti izdelana iz ogljikovih vlaken in poprodajni zavorni sistem, ki je bil posebej izdelan za BMW M3.

bmw-m135i-v8 (2)

Lastnik vozila pravi, da je bil izdelan z namenom izredne zmogljivosti in voznih lastnosti na dirkališču in v vožnji skozi kanjone ob enem pa so želeli doseči udobno vožnjo na mestnih ulicah. Lahko ta mali brutalnež prepriča Lena? Oglejte si videoposnetek.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code