Kmalu se obetajo spremembe za najbolj priljubljeno različico najpopularnejšega modela v BMW ponudbi.

BMW bo od aprila naprej v serijo 3 z oznako 320d, ter modele X3 in X4 z oznako xDrive20d namreč začel vgrajevati blagi hibridni sistem, vključno s karavansko različico serije 3 in tistimi, ki so opremljeni z xDrive štirikolesnim pogonom. Sistem vključuje 48V zaganjač/generator ter majhno baterijo in obljublja večjo zmogljivost ob manjši porabi goriva. 48V sistem bo ravno tako omogočal izklop motorja pod 15 kilometri na uro med ustavljanjem, obenem pa bo delovanje sistema start-stop mnogo bolj tekoče.

Do 160 kilometrov na uro bo na voljo tudi optimiziran način t.i. jadranja (coasting), kjer se bo motor z notranjim izgorevanjem povsem odklopil od pogonskih koles za še večjo učinkovitost. Poleg tega naj bi hibridni sistem ob pospeševanju omogočal tudi dodatnih 11 konjskih moči, kar bi skupno moč poneslo preko meje 200 konjskih moči.

Ostale novosti za serijo 3 vključujejo novo vstopno bencinsko različico z oznako 318i. To bo za razliko od prejšnje poganjal 2.0 litrski štirivaljnik s 160 konjskimi močmi in 250 Nm maksimalnega navora. Na voljo bo tako v limuzinski, kot tudi v karavanski različici, za prestavljanje pa bo skrbel izključno osem stopenjski steptronic avtomatski menjalnik.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code