BMW pripravlja močnejšo različico priključnega hibrida serije 7, ki bo na trg prispela skupaj s posodobitvijo modela.

Autocar trdi da bo trenutno hibridno različico BMW 740e nadomestil močnejša izvedenka 745e, ki bo na voljo skupaj s posodobitvijo serije 7 katero pričakujemo prihodnje leto.

Trenutno aktualni BMW 740e v kombiniranem načinu razvije 326 konjskih moči (240 kW) in 500 Nm navora; bencinski 2,0-litrski štirivaljni motor premore 258 konjskih moči in 400 Nm navora, elektro motor pa 113 konjskih moči in 250 Nm navora. Vsa moč se na pnevmatike prenaša preko 8-stopenjskega samodejnega menjalnik.

Po poročanju angleškega medija naj bi BMW kmalu predstavil še močnejšo različico električnega motorja z zmogljivejšo baterijo, ki skupno moč poveča na 400 konjskih moči. Posodobljena baterija bo poskrbela tudi za večji domet – trenutno BMW 740e s polno 9,2 kWh baterijo zgolj na električen pogon prevozi do 48 kilometrov.

Poleg hibridne različice bo serija 7 prejela tudi posodobljene, močnejše dizelske in bencinske agregate. Druge novosti bodo na voljo skupaj z osvežitvijo modela; pričakujemo zadnjo različico pol-avtonomnega sistema iz serije 5, najnovejši informacijsko-zabavni sistem iDrive skupaj z digitalnimi prikazovalniki na instrumentalni plošči, kot ga bo premierno prejela nova serija 8, ki bo razkrita 15. junija.

Pričakujemo, da bo prenovljena serija 7 predstavljena konec letošnjega leta ali začetek prihodnjega leta.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code