V pogovoru z revijo Road & Track je Frank Van Meel razkril prihodnost modelov BMW M. V prihodnosti nas kot vrh BMW M ponudbe čakajo vozila z oznako CSL!

Oznaka CSL se je zaenkrat pojavila le pri dveh primerkih vozil v zgodovini; BMW 3.0 CSL in BMW E46 M3 CSL.

To slavno ime se bo v prihodnosti uporabljalo kot nadomestek najbrutalnejše izvedenke BMW M GTS. BMW M vozila se bodo tako razvijala v naslednjem zaporedju: običajen BMW M –> M Competition Package –> M CS –> M CSL.

bmw-m-csl (3)

“CSL bo najvišje uvrščeni model, ki bo nudil najbolj dovršena vozila s pravim dirkaškim pridihom, izdelan bo namreč na dirkališču za dirkališče, nosil pa bo lahko registrsko številko,” je dejal Van Meel. Pri CSL lahko pričakujemo dirkaške pnevmatike, izboljšano vzmetenje, kletko v potniški kabini, injiciranje vode v motor ter gasilni aparat. Van Meel pravi, da je CS “dirkaški avtomobil s štirimi sedeži ter večjim poudarkom na udobju.”

Van Meel zaenkrat še ni razkril katera BMW M vozila bodo prejela oznako CSL, je pa potrdil, da to definitivno ne bo BMW X5 M. Odprta ostaja celo opcija štirivratnih BMW M CSL vozil, saj naj le-ta vozila ne bi bila zgolj v kupejevski izvedenki. To vsekakor pomeni, da je na vidiku BMW M3 CSL!

To je vsekakor izvrstna novica za vse prave ljubitelje BMW zgodovine. Le upamo lahko, da bo oznaka CSL dosegala zapuščino, ki jo je značka pustila v preteklosti.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code