Na facebook strani Unique Cars For Sale smo zasledili, da se prodaja en najbolj zanimivih avtomobilov z BMW značko na nosu.

Gre za enega izmed le dveh primerkov BMW e36 serije 3 Compact, ki jih je leta 1997 ustvaril nemški tuner Hartge. Zakaj je tako poseben? Ker v tako malem paketu skriva kar 4,7 litrski V8 motor. Ta proizvaja zajetnih 350 konjskih moči, kar je celo več od BMW e36 M3. Takratna cena predelave običajnega compacta v to mojstrovino, je znašala 90 tisoč nemških mark, skupna cena avtomobila pa je bila 146 tisoč nemških mark kar, če ne upoštevamo inflacije v današnjem denarju znese okoli 75 tisoč evrov.

Vsa ta moč velikega osemvaljnika je na zadnji kolesni par speljana preko šest stopenjskega ročnega menjalnika, poleg motorja pa je Hartge vanj za boljšo zmogljivost in zvok vgradil tudi svoj zavorni sistem, izboljšan izpušni sistem, športno vzmetenje in zadnjo os. Spremembe pa niso doletele le zunanjosti, saj najdemo veliko ‘bombončkov’ tudi v notranjosti. Takoj nam v oko padejo športni sedeži znamke Recaro, poleg njih pa je Hartge poskrbel tudi za posebne merilnike, njihovo prestavno ročico, avtomatsko klimatsko napravo, centralno zaklepanje in ABS.

Seveda ni šlo niti brez njihovega ‘body kita’, ki poskrbi še za nekoliko zanimivejši videz, piko na i pa mu dajo še velika, dvodelna platišča. Primerek, ki se prodaja je dejansko imel le enega lastnika, ta pa je v 23 letih naredil le 37.300 kilometrov. Cena je 41 tisočakov in se nam sploh ne zdi pretirana, saj boste za ta denar res dobili nekaj posebnega.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code