Nemci in Japonci že sodelujejo pri razvoju dizelskih motorjev, v prihodnosti pa bodo pripravili tudi dve športni vozili. Prvi naj bi na ceste zapeljal leta 2017, drugi bo neposredno napadel Porsche 911. Sodelovanje dveh (ali več) tekmecev v avtomobilski panogi ni nobena redkost, BMW je denimo s koncernom PSA pripravil 1,6-litrski turbo motor, pred časom […]
Nemci in Japonci že sodelujejo pri razvoju dizelskih motorjev, v prihodnosti pa bodo pripravili tudi dve športni vozili. Prvi naj bi na ceste zapeljal leta 2017, drugi bo neposredno napadel Porsche 911.

Sodelovanje dveh (ali več) tekmecev v avtomobilski panogi ni nobena redkost, BMW je denimo s koncernom PSA pripravil 1,6-litrski turbo motor, pred časom pa so Bavarci sklenili partnerstvo z japonsko Toyoto. Plod sodelovanja bo izdelovanje dizelskih motorjev ter dveh športnih vozil, prvo naj bi bilo nared leta 2017. Športnik bo imel spredaj nameščen motor ter bo neposredno zamenjal BMW Z4 in Toyoto GT86. Te dni pa je prah dvignil drugi športnik, ki nastaja kot projekt Silk Road 2.

BMW-Concept-1

Po svileni cesti naj bi tako pripeljalo športno vozilo s sredinsko nameščenim motorjem, neposredno pa naj bi konkuriral samemu porscheju 911. Opremljen z belo-modrim propelerjem in ledvičkami spredaj naj bi nosil imel Z7, v japonski različici pa naj bi se imenoval Lexus ZC/ZR. Športnika naj bi stala okoli 90 tisoč evrov, na ceste pa naj bi zapeljala leta 2018 ali 2019.

BMW-Concept-2

Oba bosta nastajala v Nemčiji, prava poslastica pa naj bi bil motor – šestvaljni priključni hibrid. BMW tako že pripravlja zmogljiv 3,0-litrski vrstni šestvaljnik z dvema turbinama, ki naj bi razvil 300-400 kilovatov, ob tem bo na voljo tudi 150-konjski elektromotor. Baterije za električni pogon bodo shranjene med zadnjimi sedeži, mogočno konjenico pa bo na cesto prenašal zelo hiter sedemstopenjski avtomatski menjalnik z dvojno sklopko. Inženirji z uporabo lahkih kompozitnih materialov napovedujejo težo okoli 1.650 kilogramov.

VIR: Finance

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code