BMW bo glede na zadnje novice širil svojo floto M Performance vozil!

Po navedbah AutoGuide je BMW pri United States Patent in Trademark Office registriral tri imena za potencialna nova vozila. To so “M335”, “M650″ in M750”.

Vsa tri poimenovanja so precej zanimiva zato si poglejmo kaj bi lahko pomenila. BMW M335 seveda nakazuje na serijo 3 iz oddelka M Performance. Šlo bo za športno naravnano limuzino, ne vemo pa kateri motor lahko pride v poštev. Najmočnejša različica za katero trenutno vemo bo M340i, kjer bo avtomobil poganjal 3,0-litrski vrstni šestvaljnik. M335 bi lahko bil dizelsko ali bencinsko gnan. Da smo še bolj zmedeni pa naj povemo, da je potrjen tudi dizelski BMW M340d.

Če nadaljujemo s serijo 6, ki trenutno premore le serijo 6 Gran Turismo. Trenutno najmočnejša različica v ponudbi nosi oznako 640i GT, kar pomeni, da ostaja prostor za šestvaljni bencinski agregat z več kot 400 konjskimi močmi in V8 TwinPower Turbo motorjem (M650).

Zelo zanimiv avtomobil pa bo vsekakor tudi M750, ki namiguje na zmogljivo serijo 7, ki bo najverjetneje uporabljala V8 motor s preko 400 konjskimi močmi. BMW zaenkrat ponuja model M760i, ki je v samem vrhu ponudbe in nosi pod pokrovom velik 6,6-litrski V12 s kar 610 konjskimi močmi.

Seveda registracija imen še ničesar ne potrjuje, saj si jih je BMW lahko rezerviral le za vsak slučaj.

Kaj menite? Lahko v kratkem pričakujemo nove bavarske modele?

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code