BMW je bil razglašen za svetovno najbolj zaželeno avtomobilistično znamko. Rezultate je razglasila revija Fortune, BMW pa se je med 50 najboljših povzpel le še s podjetjem Toyota.

Med najvišje uvrščena svetovna podjetja so se uvrstili Apple, Amazon.com in Sturbucks, BMW pa se je kot prvi avtomobilistični proizvajalec na seznamu uvrstil na 21. mesto. Sledila mu je Toyota, ki se je na seznamu najbolj priljubljenih 50 povzpela na 34. mesto. Med 50 najboljših so se med drugim uvrstili tudi Facebook in Microsoft (delita si 9. mesto), Coca-Cola (16. mesto), Boeing (30. mesto), Intel (46. mesto) in McDonalds (48. mesto).

BMW-forbes 2017

Seznam 50 najbolj zaželenih svetovnih znamk revije Fortune je pomagalo sestaviti kar 3800 vodij, analistov, direktorjev in strokovnjakov iz tega področja, ki za vsako leto izberejo 50 najboljših. V prejšnjih letih je bilo najbolj zaželeno podjetje iz področja avtomobilizma prav Toyota, letos pa je bavarskemu proizvajalcu uspelo prebiti led in se uvrstiti v sam vrh. Zanimivo je, da se nobeno drugo avtomobilsko podjetje ni uspelo uvrstiti med najuspešnejših 50.

Še posebej pogrešamo podjetja kot so Mercedes-Benz, Volkswagen in General Motors (GM). Je BMW znamka, ki prepriča tudi vas in jo izmed vseh najbolj občudujete?

 

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code