BMW vozila v sklopu poletne osvežitve prejemajo manjše posodobitve; nove posebne izdaje vozil, še bolj ekološke motorje in mnoge druge opcije.

Če začnemo z BMW agregati. BMW pravi, da bodo vsi bencinski in plug-in hibridni modeli od julija naprej (vsaj v Nemčiji) opremljeni s filtrom za trde delce. Ta sprememba je potrebna za doseg standarda Euro 6d-TEMP.

Ko že govorimo o agregatih naj povemo, da bo BMW X3 kmalu na voljo tudi z najmočnejšim, 3,0-litrskim dizelskim motorjem z oznako M40d, ki razvije 326 konjskih moči in 680 Nm navora. Križanec se od 0 do 100 km/h izstreli v le 4,9 sekunde.

V mesecu avgustu pri modelu X4 pričakujemo nov agregat z oznako xDrive30d, ki prav tako uporablja 3,0-litrski šestvaljni dizelski motor z 265 konjskimi močmi in 620 Nm navora. Po zaslugi štirikolesnega pogona xDrive in 8-stopenjskega menjalnika kupejevsko naravnani križanec za doseg stotice potrebuje 5,8 sekunde.

Ko že omenjamo menjalnik naj povemo, da bo 8-stopenjski samodejni menjalnik julija letos postal del standardne opreme pri mnogih modelih. Med vozili, ki bodo prejeli nov menjalnik bodo tudi naslednji: 120i, M140i, osem izvedenk serije 3, šest izvedenk serije 4 ter 520d limuzina in Touring.

Naslednja novost je serija 1 Metropolitan Edition, ki je opremljena z dodatnimi funkcijami posebej uporabnimi v urbanem okolju. Glavne funkcije so navigacijska naprava, parkirni senzorji in prikaz informacij o omejitvi hitrosti. Dodana je še funkcija udobnega dostopa (brezstično odklepanje vozila), zadnja kamera in instrumentalna plošča z razširjenimi funkcijami.

Serija 5 v limuzinski in Touring različici bosta ponujali novo zunanjo barvo (Frozen Dark Silver), BMW M5 pa bo deležen odtenka Frozen Marina Bay Blue.

Tudi potencialni lastniki serije 7 bodo deležni novosti, saj bo program BMW individual ponudil precej novih zunanjih odtenkov. Vsi novi odtenki se bodo izredno lepo podali ž čudovitemu Merino usnju.

Nedavno predstavljen BMW i8 Roadster je sedaj prejel nov aerodinamično-vizualni paket, ki vključuje podaljšek sprednjega spojlerja in zadnji spojler.

Za vozila BMW i Performance (od 225xe iPerformance do i8) bodo nove predvsem povezljivostne funkcije, ki bodo olajšale iskanje polnilnih postaj in omogočile ogled informacij o vozilu kar na mobilnem telefonu.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code