Med vikendom so na plano prišle govorice o tem, da je BMW zahteval začasno zaustavitev prodaje vseh i3 modelov v Ameriki. Vpoklicali bodo namreč vse primerke modela i3 prodanih od leta 2014 naprej.

Novico je sprva objavil InsideEv, ko je objavil sliko neuradnega dokumenta, v katerem je bilo razvidno, da bodo vpoklicani vsi prodani primerki modela i3 zaradi tega, ker ne izpolnujejo minimalnih standardov varnosti pri čelnem trku. Te obtožbe je komentirala tudi predstavnica BMW Severne Amerike Rebecca Kiehne: BMW i3 je bil pred kratkim testiran s strani NHTSA (National Highway Traffic Safety Administration) organizacije, ki skrbi, da vozila, ki se prodajajo v Ameriki ustrezajo minimalnim varnostnim standardom. Za i3 pa so rekli, da je pri testu, kjer preverjajo trdnost potniške kabine pri področju sprednjih sedežev le za las opravil test”. Rebecca Kiehne je še dodala, da je BMW model i3 temeljito preizkusil v številnih možnih situacijah, a nedavno testiranje je pokazalo neskladne rezultate.

Zaradi neskladnih rezultatov se je BMW odločil za vpoklic vseh prodanih primerkov modela i3, obenem pa sodeluje z organizacijo NHTSA, da bi razumeli, zakaj je prišlo do tako različnih rezultatov. Rebecca Kiehne sicer pravi, da naj vsi potniki uporabljajo varnostne pasove, saj s tem močno povečajo možnosti za preživetje. Kiehne je potrdila tudi zaustavitev prodaje.

Medtem, ko so vsakršni vpoklici nezaželeni, je vredno razumeti, da se nevarnost predvsem nanaša na ženske, ki v višino merijo približno 1,5 metra, tehtajo okrog 50 kilogramov in niso privezane z varnostnim pasom. BMW Severne Amerike bo o vpoklicu kmalu podal več informacij, lastnike modela i3 pa bodo začeli obveščati takoj v začetku drugega leta.

 

Fotograf: Jan Gregorin

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code