Kot smo že večkrat omenili, bo leto 2022 obeležilo 50. obletnico bavarske divizije M.

Ta priložnost ne bo minila brez primernega praznovanja in kljub temu, da BMW do sedaj še ni omenjal ničesar konkretnega, začenjamo videvati prve pokazatelje, da se obeta nekaj velikega. Za zdaj je BMW napovedal le, da bodo modeli M, ki bodo prodani prihodnje leto, dobili drugačne embleme, vendar čakamo na ŠE več presenečenj v nadaljevanju.

Stranke, ki od konca januarja 2022 naročijo avtomobil BMW M ali model BMW s paketom M Sport, lahko na sprednji, zadnji strani in na pokrovih platišč namestijo značke po navdihu originalne oznake »BMW Motorsport«. Po mnenju BMW-ja ta značka predstavlja strast divizije ­­do dirkanja in zgodovino znamke BMW M kot alternativo tradicionalnemu logotipu BMW.  Modeli, ki bodo proizvedeni od marca dalje, bodo imeli možnost prav posebnega podpisa na večih točkah vozila.

Poleg emblemov, bo v jubilejnem letu 2022 za izbrana vozila na voljo 50 klasičnih in zgodovinsko pomembnih barv BMW M. Dakar Yellow, Fire Orange, Daytona Violet, Macao Blue, Imola Red in Frozen Marina Bay Blue so barve, ki opredeljujejo slog in ustrezajo številnim obdobjem 50-letne zgodovine BMW M. “S klasičnim emblemom ‘BMW Motorsport’ bi radi delili naše veselje ob obletnici BMW M GmbH z našimi oboževalci znamke,” pravi Franciscus van Meel, predsednik upravnega odbora BMW M GmbH.

»Pred nami je odlično leto, ki ga bomo proslavili z edinstvenimi poudarki izdelkov in razburljivimi nastopi. M že dolgo časa velja za najmočnejšo črko na svetu, v letu obletnice našega podjetja pa je močnejša kot kdaj koli prej,« je dodal van Meel.

Leta 1973 je bil emblem BMW s premikajočimi se polkrogi v modri, vijolični in rdeči barvi prvič viden na dirkalnem avtomobilu, ki ga je proizvedla družba BMW Motorsport GmbH, ki je bila ustanovljena leto prej. Tri barvne črte, nagnjene v desno in naslonjene na črko M, so bile predstavljene leta 1978 z lansiranjem BMW M1. Postala je blagovna znamka s posebno močno prepoznavno vrednostjo in prepoznavno močjo zunaj sveta motošporta.

BMW M GmbH bo svojo 50. obletnico praznoval ne le z novimi izdelki, temveč tudi z vrsto dogodkov. Concorso d’Eleganza Villa d’Este na jezeru Como v severni Italiji bo maja 2022 gostila jubilejno predstavo, ki ji bosta sledila Goodwood Festival of Speed ​​v Združenem kraljestvu in Concours d’Elegance v Pebble Beachu v Kaliforniji. Nekaj ​​presenečenj se obeta tudi na 24-urni dirki na slovitem Nurburgringu.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code