Oddelek BMW M si je po mnenju nekaterih vzel preveč časa za razvoj BMW M2 GTS, zato je podjetje TPS Performance stvari vzelo v svoje roke in naredilo svojo različico BMW M2 GTS.

Končni izdelek je čudovit BMW M2 z dodatnimi deli, ki nadomešča M2 GTS. Prav ta naj bil na dirkališču Nürburgring prevozil krog v manj kot 7 minutah in 30 sekundah, kar je odličen rezultat.

Predvidevanja za takšen rezultat so narejena zaradi kakovostnih in lahkih komponent, ki so uporabljene na tem vozilu. TPS Performance je npr. nanj namestil vzmetenje KW Clubsport 3, ki je prilagodljivo glede na voznikove želje. Bogatejši je tudi za izpušni sitem Akrapovič Evolution Titanium in priljubljene sedeže Recaro. Poleg tega uporablja M2 GTS komponente, ki so kar 12 kilogramov lažje od serijskih – odprtina za odtok zraka na pokrovu motorja, prilagodljiv zadnji spojler in menjalnik iz M4.

Lahki podaljšek spojlerja zagotavlja večji pritisk sprednje osi k tlom, kar pride prav na zavitih uživaških cestah. Na platiščih HRE ima nadete tudi visokozmogljive pnevmatike Michelin Pilot Sport Cup 2, ki na tem vozilu razvijejo svoj potencial. Na sprednjem 19-palčnem platišču je pnevmatika širine 265 mm, na zadnjem pa 285 mm.

Zavorni sistem je občutno izboljšan in daleč od serijskega iz BMW F87 M2. Uporabljeni so diski Evolity in zavorne ploščice Pagid RSL 29, po zavornih ceveh pa se pretaka kvalitetno zavorno olje ATE SuperRacing. Celoten zavorni sistem bo tako brez večjih problemov zmožen ustavljati BMW M2 GTS tudi ob divji dolgotrajni vožnji.

Da je BMW M2 GTS podjetja TPS Performance res tako hiter kot izgleda na prvi pogled je seveda opravljen tudi poseg na motorju. Skupaj s pokrovom motorja iz GTS modelov se zračna odprtina nadaljuje v karbonski dotok zraka, nameščeni so večji hladilniki in večje odtočne cevi. Dirkalnik uporablja tudi vbrizg vode podjetja Snow Performance kar poznamo od modela M4 GTS. Obsežno je prilagojena tudi programska oprema motorja.

TPS-Performance-BMW-M2-GTS (8)

Končna moč tako naraste na 440 konjskih moči in 650 Nm navora, kar se prenaša na zadnji kolesni par. Po zaslugi zmanjšane teže je tako M2 GTS še bolj odziven in hitrejši.

Če si želite lastne fotografije te zverine bo le-ta na ogled na dogodku Tuningworld Bodensee 2017, ki se bo odvijal od 28.4. do 1.5.2017 ob jezeru Bodensee, na stičišču Nemčije, Avstije in Švice. Avtomobil bo na ogled na razstavnem prostoru HJS Performance.

Vir: Bimmertoday

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code