Ker BMW M4 GTS očitno ni dovolj "hardcore"...

Če sklepamo iz videnega, lahko sumimo, da BMW pripravlja novo zanimivo poslastico. Najmočnejši serijski BMW M4 GTS je omejen na le 700 primerkov, sedaj pa bomo očitno dočakali novo omejeno izdajo še bolj brutalnega športnega kupeja, ki bo prejel veliko zanimivih nadgradenj. BMW je na prototipu, osnovanem na obstoječem BMW M4 GTS dodatno dodelal aerodinamični paket; opazimo lahko poudarjen sprednji podaljšek spojlerja, še večje stranske pragove in spremenjen zadnji difuzor. Na sprednjih blatnikih vozila lahko opazimo tudi hladilne reže, ki nakazujejo na precej večjo zmogljivost vozila in posledično tudi zavornega sistema, ki potrebuje več zraka za hlajenje.

Med drugih lahko zasledimo tudi govorice, da BMW pripravlja dolgo pričakovano različico CSL, ki se bo vrnila in nadomestila zdajšnjo najmočnejšo izvedenko GTS. Zaenkrat je žal prezgodaj, da bi zagotovo trdili, kakšno bo končno poimenovanje modela, ki ga lahko vidite na fotografijah. Neglede na poimenovanje je jasno, da Bavarci pripravljajo nekaj izrednega, nekaj brutalnega, nekaj, kar bo zadnje dejanje trenutne generacije modela M4.

Vsekakor ne bo nikakršno presenečenje, če bo novinec premogel več moči kot M4 GTS. Slednji namreč uporablja injiciranje vode v valje, kar bo najverjetneje prejel tudi novi športni kupe. Če obnovimo: BMW M4 GTS sicer proizvede 500 konjskih moči in 600 Nm navora, teža pa znaša le 1.510 kilogramov.
Če bo prihajajoči M4 zares deležen imena CSL, bo moral imeti še nižjo težo, da bo zares vreden imena, ki predstavlja okrajšavo za “Coupe, Sport, Lightweight”. Če sklepamo, da bo imel nižjo težo in večjo moč, bo izboljšan tudi njegov pospešek, ki pri M4 GTS znaša 3,8 sekunde do 100 km/h. Najvišja hitrost pri M4 GTS je omejena na 305 km/h, kar bo verjetno dosegel tudi CSL.

Zaenkrat je povsem nejasno, kdaj bo BMW predstavil dirkaško različico M4, najverjetneje pa bo to še pred koncem desetletja.

Vir: Carscoops

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code