V zadnjem času izgleda, da je BMW osredotočen samo na prihodnost. Z električnimi avtomobili, avtonomnimi avtomobili in novo tehnologijo povezljivosti je več kot očitno, da gledajo le naprej kam gredo in ne tudi kje so so bili.

Ravno zaradi tega velikokrat zasledimo, da BMW izgublja svoj pedigre in dediščino, kar sta pri pravih entuziastih temelja naklonjenosti tej bavarski znamki. Zato ravno bi lahko, tako kot Hollywood, ki vsake toliko časa obudi kako staro filmsko franšizo,tudi BMW obudil katerega svojih starih, ikonskih modelov in tako vdahnil nekaj novega življenja svoji paleti motornih vozil. Seveda BMW tega ne bo naredil ampak, če bi, katerega bi vi najraje videli nazaj?

BMWBLOG-nostalgija (1)

Nam na pamet pade kar nekaj zanimivih, od katerih je eden ravno prvi avtomobil linije ‘Z’ – majhen in simpatičen BMW Z1. Ravno ta mali roadster, je eden najzanimivejših avtomobilov v BMWjevi zgodovini. Bil je majhen, lahek in zabaven, obenem pa je imel ene najzanimivejših vrat vseh časov. Namesto odpiranja navzven ali navznoter, so se enostavno ‘pospravila’ navzdol v šasijo in tako omogočala tudi, da je bila mogoča tudi vožnja pri ‘odprtih vratih’.

Seveda bi bilo zaradi vseh modernih varnostnih standardov, tak avtomobil izjemno težko narediti, vendar smo pripravljeni tudi pozabiti na posebna vrat v primeru, da bi se BMW dejansko lotil izdelave majhnega roadsterja, ki bi bil cenejši in manjši od Z4. Zamislite si majhnega, enostavnega roadsterja, z ročno zložljivo streho, ročnim menjalnikom, štirivaljnikom in zadnjim pogonom... To bi bilo neverjetno, vendar ga glede na to, da roadsterji počasi ‘izumirajo’, ne bomo nikoli dočakali.

BMWBLOG-nostalgija (5)

Naslednji na našem seznamu je seveda legendarni BMW M1. Zvesti navdušenci pričakujejo pravega superšportnika z BMW značko na nosu že desetletja. Tudi ta se verjetno ne bo nikoli zgodil, vendar lahko upamo, da bo razcvet hibridne tehnologije omogočil BMWju narediti pravega naslednika M1. Ne samo, da ga mi entuziasti hočemo videti. Tak avtomobil bi si zaslužil naslednika, saj je bil že v originalu odličen avtomobil, ki je žal prišel ob napačnem času in zato tudi v svoji prvotni obliki ni požel ravno velikega uspeha, pa tudi cena je bila močno pretirana. Obenem si tudi želimo avtomobila, ki bi pokazal česa vse je BMW sploh zmožen. Ravno iz tega naslova je VW prvotno  ustvaril Veyrona s svojo podznamko Bugatti in sedaj Mercedes dela na avtomobilu imenovanem Project One. Še Aston Martin bi rad svoj kos pogače z modelom Valkyrie, zato si pravi privrženci te bavarske znamke res želimo BMWja, ki bi pokazal, da se inženirji v Munchnu niso pomehkužili.

Kakorkoli, ostalo izbiro prepuščam vam. Katerega BMW modela iz preteklosti, pa bi si vi želeli ponovno videti v sodobni izvedbi?

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code