Še zadnjič boste lahko v živo videli legendarno dirkaško serijo M1 Procar.

Kot del dirkaškega DTM vikenda v Norisringu boste lahko še zadnjič videli pravo dirko dirkalnikov BMW M1 Procar. Poleg ikonskih avtomobilov jih bodo vozili tudi legendarni dirkači kot so Hans Joachim Stuck, Marc Surer, Harald Grohs in Jan Lammers, ki so avtomobile vozili tudi davnega leta 1980, ko je dirko na Norisringu pred Janom Lammersem in Marcom Surerjem zmagal Hans Joachim Stuck.

Legende te dirkaške serije se bodo torej ta vikend zopet združile s svojimi dirkalniki, vse skupaj pa bodo v treh dneh odpeljali kar štiri dirke. “Res se veselim obuditve BMW M1 Procar serije. Kombinacija šestih najhitrejših voznikov Formule 1 in legendarnih privatnih voznikov se ni zgodila vse od takrat,” je dejal Stuck. Potem je tukaj še unikaten zvok BMW M1. Stuck je dodal, da si želi le uživati v vožnji in se ne obremenjuje s tem ali bo drugi, tretji ali četrti. Želi namreč samo voziti avtomobil, ga slišati in znova podoživeti svoja dirkaška leta. “V svojem življenju sem zmagal že dovolj dirk” je Stuck dodal za konec.

BMW M1 Procar Championship se je začel že leta 1979 kot podporna dirkaška serija evropskim dirkam formule 1. Šest najhitrejših dirkačev formule 1 iz petkovega treninga je tekmovalo z mednarodnimi privatnimi dirkači v povsem identičnih dirkalnikih BMW M1 in tako občinstvu ponudilo nekaj izjemno spektakularnih dirk. Dirkalo bo kar 14 dirkalnikov BMW M1 Procar, ki jih poganja 3.5 litrski vrstni šestvaljnik z 470 konjskimi močmi, dirkaški vikend pa bo trajal med 5 in 7 julijem tako, da kar pohitite, še imate priložnost.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code