BMW M1 Hommage koncept je obetal veliko, a vsa pričakovanja so kmalu izpuhtela, saj je šef BMW M oddelka pred nekaj dnevi napovedal, da so vsa pričakovanja zaman.

BMW M1 Hommage koncept je močno pripomogel k pričakovanju novega M1 modela, a znamka na to ne polaga upov, saj trenutno nimajo prav nič načrtov, da bi do serijske različice tudi prišlo.

V intervjuju z medijem CarAdvice je šef BMW M oddelka, Frank Van Meel povedal, da trenutno delajo na vozilih za čim bolj različne stranke za doseg čimvečjih prodajnih številk. Tako pravi, da jim ni v interesu izdelati vozilo, ki bi dosegalo prenizke prodajne številke.

BMWBLOG-BMW-M1-Hommage-concept- (3)

Frank Van Meel je nato še dodal, da prav vsak inženir, ki svoje delo opravlja s srcem, sanja o razvoju takega vozila. Pri znamki pa so prepričanja, da imajo v ponudbi raje več zmogljivih športnih vozil, po katerih sanja večja množica ljudi, kot pa model, ki bi prejel premalo zanimanja, pa čeprav  bi bil izjemno zmogljivBMW vsekakor ima možnost, da izdela popolnoma novi M1, a Van Meel trdi, da odgovorni pri znamki ne čutijo potrebe, da izdelajo tako ”nišni” model. Prizna pa, da bi se razvoja takega vozila izjemno veselil.

Medtem, ko novega M1 žal nemoremo pričakovati, BMW M oddelek trdo dela na novem M8. Po besedah odgovornih, naj bi bil M8 izjemno zanimiv in predvsem zelo zmogljiv. Pričakujemo, da bo uporabljal 4,4-litrski TwinPower Turbo V8 bencinski motor iz novega M5. Le-ta razvije 600 ”konjev” in 750 nevtonmetrov navora.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code