Nedavno je bavarsko podjetje javnosti razgrnilo svoje načrte za prihodnosti. Plan vključuje kar 25 novih elektrificiranih modelov do leta 2025. Trenutno kaže, da bo BMW resnično potreboval vsa ta ekološka vozila, saj bodo le-ta pripomogla k "zdravemu" ravnovesju na tehtnici z novimi M modeli.

Trenutno so v fazi priprav na lansiranje šestindvajsetih novih M ter M Performance avtomobilov v naslednjih nekaj letih. M8 bo predstavljen že v prihodnjem letu, a pravi “razcvet” se bo pričel z odgrnitvijo novega M3, ki bo debitiral na avtosalonu v Frankfurtu septembra 2019. Vodja BMW M oddelka, g. Frank Van Meel je pojasnil, da “je poleg M5 M3 vsekakor ključno vozilo BMW M oddelka, kljub temu, da ne gre za docela polnopravnega člana M flote. Navkljub vsemu pa zastopa in predstavlja vse to, na čemer naša znamka temelji.”

bmw-g80-m3 (2)

Novi M3 bo “počival” na CLAR platformi, ki je bila že uporabljena pri seriji 5, seriji 7 ter njunih M verzijah (M5 ter M760i). Novost vsekakor predstavlja dejstvo, da bo sestavljen iz več aluminijastih ter zelo močnih jeklenih komponent. Predvideno je tudi, da bo povzel kar nekaj sestavnih delov, narejenih iz ogljikovih vlaken. S tem si bo zagotovil nižjo težo kot M3 CS, ki je pred kratkim debitiral na avtosalonu v Los Angelesu.  Govoricam navkljub, ki pravijo, da bo tu šlo za hibridno platformo, so viri izdali, da lahko pričakujemo običajen TwinTurbo 3,0-litrski šestvaljni motor, ki bo zmogel proizvesti okrog 500 konjskih moči in 600 Nm navora (kolikor razvije BMW M4 GTS).

Po informacijah naj bi ga bilo moč dobiti s šeststopenjskim ročnim menjalnikom ter opcijskim osemstopenjskim avtomatskim menjalnikom. Ne glede na to, kakšen menjalnik si boste zaželeli, bosta oba svojo moč pošiljala na zadnji par koles. Pričakovani štirikolesni pogon je bil po poročilih spoznan za pretežkega ter predragega. Poleg nove “trojke” pa se lahko v M različici veselimo tudi modelov X3, X4 ter Z4. Le- te naj bi se pridružili M Performance variantam serije 3, serije 4, X2 ter X7.

BMWBLOG-z4-concept-unveiled (23)

Ob tej priložnosti naj vam povemo, da je bil prvič opažen prototip povsem nove generacije BMW M3! Fotografije nabitega športnika v spodnji galeriji.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code