BMW že takoj na začetku jeseni predstavlja celo vrsto novih modelov, motorjev in paketov opreme za svoja vozila.

BMW trenutno vodi največjo ofenzivo modelov v zgodovini podjetja. Samo na IAA 2017 v Frankfurtu so bavarci predstavili številne nove modele in konceptne avtomobile – od novega BMW serije 6 Gran Turismo do športnega BMW Z4 Concept, hkrati pa so se razvijalci dotaknili tudi že obstoječih modelov.

BMW namreč napoveduje celo vrsto manjših ukrepov za posodobitev modelov, ki smo jih za vas opisali spodaj, glede na posamezni model. Vsa nova oprema in različice motorjev bodo na voljo ob začetku proizvodnje novembra, oziroma decembra 2017.

BMW X1  2017

Priljubljeni kompaktni SUV bo v novembru standardno predstavljen v različici BMW X1 xDrive20d s štirivaljnim dizelskim motorjem, ki bo proizvajal 190 konjskih moči, moč pa bo na vsa štiri kolesa prenašal preko osemstopenjskega avtomatskega menjalnika. S tem prej ponujeni šeststopenjski ročni menjalnik končuje svojo pot, saj verjetno zaradi majhnega povpraševanja, ne bo več v ponudbi. Ponudba vsebuje tudi pet novih lahkih aluminijastih platišč, z velikostjo med 17 in 19 palci.

BMW X3: Dodatni motorji in oprema

Kmalu po predstavitvi tretje generacije BMW X3 na IAA Frankfurt, v Münchnu že širijo pogonski portfelj z dvema novima štirivaljnima bencinskima motorjema, ki sta oba opremljena s štirikolesnim pogonom xDrive in osemstopenjskim avtomatskim menjalnikom Steptronic. Novi BMW X3 xDrive20i ponuja 184 konjskih moči in 290 Nm navora ter avtomobilu pomaga do stotice pospešiti v 8.3 sekunde. Glede na izbiro pnevmatik BMW navaja povprečno porabo med 7,1 in 7,3 litra neosvinčenega na 100 kilometrov.

Še močnejši je novi BMW X3 xDrive30i, ki uporablja bencinski motor s 252 konjskimi močmi, za pospešek do stotice pa potrebuje vsega 6,3 sekunde. S porabo med 7,2 in 7,3 litra na sto kilometrov, je močnejši xDrive30i glede porabe skoraj enako varčen kot šibkejši xDrive20i. Poleg novih pogonov so novi tudi ekskluzivni dodatki iz usnja in nove barve laka BMW Individual

BMW serije 5 Touring: Sedaj na voljo tudi kot M550d xDrive

Od novembra bo pri trgovcih na voljo tudi BMW M550d xDrive Touring. Najmočnejši šestvaljni dizelski motor na svetu je sedaj na voljo tudi v karavanski različici BMW serije 5 in s 400 konjskimi močmi in 760 Nm navora, ponuja močno alternativo za vse tiste, ki pogrešajo BMW M5 Touring. M550d xDrive Touring naj bi za pospešek od nič do sto kilometrov na uro potreboval 4,6 sekunde, medtem ko bo po EU mešanem ciklu mogoče doseči porabo med 6,4 do 6,7  litrov dizelskega goriva na 100 prevoženih kilometrov.

 

BMW serije 6 Gran Turismo: Novi 320 ‘konjski’ dizel

V novembru bo BMW ravno tako dopolnil obseg motorne palete nove serije 6 GT s 320 ‘konjskim’ šestvaljnim dizelskim motorjem v modelu z oznako 640d xDrive Gran Turismo. Ta ponuja športno vožnjo v kombinaciji z majhno porabo goriva in se tako po BMWjevih besedah, približa popolnemu avtomobilu za vsak dan.

Poleg teh novosti, BMW razširja tudi obseg svojih storitev ConnectedDrive tako, da bo v sam sistem za podjetja, integriral Microsoft Office 365 in Skype. Poleg tega bo digitalno iskanje informacij o prostih parkiriščih sedaj na voljo tudi v nekaterih mestih v Angliji, Franciji in na Švedskem.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code