Ekipa BMW M je pripravljena, da začne pripravljati konkurenco Mercedesovemu velikemu športniku.

Prejšnji mesec je Merecedes-AMG na avto salonu v Frankfurtu predstavil svojega hiperšportnika Project One. Podjetje BMW je vsekakor zaznalo to čudo, a tudi v samih pogovorih z vodjo oddelka BMW M, Frankom van Meelom ni bilo mogoče zaznati potrebe po takojšnjem izdelovanju hiperšportnika. Glede na močno konkuriranje obeh nemških znamk se nam zdi odločitev bavarskega BMW nekoliko čudna, saj vemo kako radi si znamki sledita pri izdelovanju konkurenčnih modelov. A kljub zanikanju naj bi bili zaposleni pri BMW M že pripravljeni, da napadejo športno kreacijo, ki jo je izdelal Mercedes-AMG.

mercedes-amg-project-one (7)

Dirck Hacker je za medije povedal, da “bi radi naredili poseben avtomobil in bi ga tudi brez problema lahko naredili – a danes na trgu še ni zadostnega povpraševanja po takšnih vozilih. Kot podjetje smo trenutno bolj osredotočeni na mobilnost prihodnosti in digitalizacijo kot pa na hiperšportnike, a če se bomo odločili za izgradnjo le-tega, bomo slednje izvedli brez problema.” Ne sliši se ravno najbolje, kajne? A potrebno je upoštevati še eno dejstvo: LeMans. BMW se potihoma pripravlja na morebitno ponovno udeležbo na LMP1 svetovno najbolj prestižni vzdržljivostni dirki. Le te bi se lahko udeležil v že zelo bližnji prihodnosti, istočasno pa se pripravlja tudi na udeležbo na tekmovanju Formula E.

BMWBLOG-BMW-M1-Hommage-concept- (4)

Manjša podjetja kot je npr. Rimac in njen avtomobil Concept_One so v avtomobilski svet hiperšportnikov že popolnoma uvedli elektriko in presenetili s popolnoma električnim hiperšportnikom. Tudi BMW bi torej lahko izdelal povsem električen in brutalen avtomobil. BMW i8 se bo namreč po nekaj letih na trgu prej ali slej upokojil, BMW pa je že naznanil, da bo imel do leta 2025 na trgu kar 25 povsem električnih vozil. Če upoštevamo vsa našteta dejstva so naša pričakovanja lahko zelo visoka. G. van Meel prav tako ni zanikal sodelovanje med divizijo i in oddelkom BMW M, ki bi lahko skupaj izdelali izvrsten športen avtomobil. Dejal je celo, da bodo vsa BMW M vozila nekega dne povsem električna.

Če povežemo vse povedano ne bi smeli biti presenečeni, če bomo v roku nekaj let dobili povsem električnega hiperšportnega tekmeca Mercedesovemu Project One.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code