Prihajajoči BMW Z4 M40i bo uporabljal nov, ekstremno zmogljiv vrstni šestvaljni motor...

Prihajajočo novo generacijo BMW Z4 smo lahko prvič videli januarja 2016, do sedaj pa žal še vedno nismo dodobra spoznali novega dvoseda. Sedaj nam je BMW pripravil uradne fotografije prototipa, ki je odet v kamuflažno folijo. Ne gre za katerokoli motorno različico, pač pa imamo čast spoznati najmočnejšega predstavnika BMW Z4 M40i. Žal BMW Z4 M ne bo ugledal luči sveta.

BMW je zaenkrat še dokaj skromen z informacijami, a vemo, da bo Z4 prejel povsem na novo razvit vrstni šestvaljni motor, ki obljublja “ekstremno zmogljivost”. M40i bo deležen tudi drugih zanimivih dodatkov, vključno z M sport zavornim sistemom, novo sprednjo osjo, nižjim športnim vzmetenjem (z elektronsko nadzorovanimi blažilniki) in lahkimi M platišči. Zanimivo je, da so inženirji izdelali tudi elektronsko krmiljen zaklep v diferencialu zadnje osi, kar potrjuje, da bo Z4 pravi športni avtomobil.

Priložene fotografije so bile posnete na Autodrome de Miramas na jugu Francije, kjer BMW trenutno testira vozilo v zadnji fazi razvoja in izpopolnjuje še zadnje detajle na samem pogonskem sklopu in vzmetenju. Kljub kamuflažnim vzorcem lahko prepoznamo, da gre za zmogljivejšo različico vozila, kar lahko sklepamo glede na sprednji odbijač z velikimi zračnimi režami, modre zavorne čeljusti in velike dvojne izpušne zaključke na zadku vozila.

Kljub temu, da žal ne vidimo notranjosti vozila v uradnem BMW posnetku, pa imamo fotografije prototipa iz meseca aprila, ki nakazuje na povsem novo oblikovanje notranjosti. Kot lahko vidite na fotografijah bo Z4 opremljen z velikim digitalnim zaslonom na instrumentalni plošči in najverjetneje zadnjo različico informacijsko-zabavnega sistema iDrive 7.0.

Sedaj lahko le še čakamo, da BMW tudi uradno razkrije svoj težko pričakovani Z4, Toyota pa svojo sestrsko različico Supro. A pred tem nas čaka še velika obuditev legende; BMW serije 8, ki bo razkrita na Le Mans, 15. junija.

Oglejte si uradne fotografije in videoposnetek prototipa BMW Z4 M40i.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code