Le nekaj tednov pred salonom elektronike v Las Vegasu je BMW razkril na kakšni napredni tehologiji dela tokrat. Očitno t.i. gesture control ni dovolj, saj ima BMW v mislih še bolj napreden sistem. Tokrat bo na voljo na dotik občutljiv hologramski sistem!

Med različnimi koncepti in tehnološkimi napredki Bavarskega podjetja tokrat še posebej izstopa sistem BMW HoloActive Touch, ki bo del notranjosti bodočega BMW i futurističnega koncepta.

Pri HoloActive Touch sistemu gre za sistem, kjer se oseba ne dotika fizičnih gumbov in stikal, saj vse upravlja s pomočjo gest in tipkanjem po holografski projekciji, kar omogoča interakcijo med voznikom in informacijsko-zabavnim sistemom v futurističnem vozilu.

Namesto vrtenja s prstom po zraku sedaj uporabnik pred seboj lahko vidi projekcijo dejanskega zaslona na katerega pritiska s prstom, ta pa se preko elektronskih valov tudi odziva in daje občutek dejanskega dotika.

Fusion x64 TIFF File

BMW bo predstavil tudi novi Head-up projektor, ki bo polnobarvni odsev namesto na šipo sedaj projeciral kar v prostor pred voznikom, tudi slednjega pa se bo upravljalo preko sistema podobnega HoloActive Touch sistemu, prav tako pa se bo tudi slednji ob pritiskih na hologram s pulzi primerno odzival.

Vsa ta tehnologija je seveda zaenkrat namenjena zgolj in samo demonstraciji. S sistemom upravljanja z gestami  seriji 5 in 7 pa se ne bi čudili, če bi bili v bližnji prihodnosti avtomobili opremljeni tudi z zgoraj omenjeno tehnologijo.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code