Po tem, ko so že prejšnji teden zaprli vse evropske in tudi južnoafriško tovarno, pa za ameriško očitno veljajo drugačna pravila.

Tesla, Ford, GM, Fiat Chrysler, Kia, Hyundai, Mercedes, Honda, Toyota, Nissan, Mazda, Subaru, Volkswagen in Volvo imajo nekaj skupnega. Vsi so namreč sporočili, da do nadaljnjega na ameriških tleh zaustavljajo proizvodnjo v vseh svojih tovarnah v skupnem boju proti virusu covid-19, na seznamu pa manjka podjetje BMW. Mega tovarna v Spartanburgu, kjer se proizvajajo bavarski SUV-i namreč kot edina še vedno obratuje s polno paro.

V zvezni državi Južna Karlolina, kjer se nahaja ta ogromna tovarna, so ravno tako že zabeležili 81 primerov okužbe z novim virusom, prepovedali so zbiranje na plažah, domov poslali nenujne javne uslužbence, zaprli šole in fakse, zaprta pa je tudi večina cerkva. A to očitno ne gane BMW, saj so v izjavi dejali, da je situacija sicer zelo napeta, a imajo zaenkrat še vse pod kontrolo.

Glede na zanesljive vire imajo sicer namen zaustavitve proizvodnje, ampak bodo to storili šele čez 14 dni, ko jim bo zmanjkalo vseh sestavnih delov in ne zaradi boja proti koronavirusu. Nekoliko je zanimivo to, da so zaprli tako vse evropske tovarne, kot tudi tisto v Južni Afriki, ameriška, ki trenutno zaposluje okoli 11 tisoč ljudi in je lani proizvedla 411.620 SUV-ov, pa ostaja odprta.  Seveda si nihče od teh 11 tisočih ne želi zaprtja nič bolj kot BMW, a vseeno bo potrebno razmišljati tudi o življenjih, ki visijo na nitki. Je razlog v trendu ekstremno visokega povpraševanja po SUV-ih in križancih?

 

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code