Omenjena modela sta bila v novembru 2016 deležna strukturnih izboljšav in tako se serija 3 z letnico 2017 sedaj kvalificira za najvišjo ocena varnosti pri podjetju Insurance Institute for Highway Safety (IIHS).

Ocene, ki jih je prejela bavarska premium limuzina so “dobre” na vseh petih preizkusnih testih, vključno z zahtevnim malo-prekrivnim trkom, kjer se predhodnik ni odrezal pretirano dobro. Slednje velja le za serijo 3 v limuzinski izvedenki.

Inženirji pri IIHS so pohvalili tudi sistem, ki preprečuje trke in ga označili z oceno “napredno”, sidrišče za otroški sedež je bilo ocenjeno kot “mejno”, glavne LED luči, prilagodljive LED luči, ki osvetljujejo v zavoj, ki so del paketa luči pa je prejel oceno “zadovoljivo”.

bmw-3-series-iihs-2

Na testu se je seriji 3 pridružila še serija 2 kupe, letnik 2017, ki se je na področju varnosti prav tako izkazala kot odlično vozilo. Obe vozili sta bili izbrani kot zmagovalca najbolj naprednega varnostnega programa TOP SAFETY PICK+. Kot večja serija 3 se je tudi serija 2 izkazala na področju varnosti in tako v vseh petih preizkusih prejela oceno “dobro”. Preizkus zaobsega naslednjih pet področij: malo-prekrivni trk, zmerno-prekrivni trk, bočni trk, trdnost strehe in naslon za glavo. Tudi serija 2 se je kot serija 3 izkazala s sistemom, ki preprečuje trke, saj je bil slednji označen kot “napreden”. Dolge in v zavoj vodljive luči so bile ocenjene z “dobro”, prav tako pa je najvišjo oceno prejelo sidrišče za otroški sedež.

BMW serije 2 in serije 3 sta tako po novem v samem vrhu varnosti. Če iščete varno vozilo v premium razredu vozil, sta omenjeni dve prava izbira.

Oglejte si kako izgleda malo-prekrivni trk pri BMW serije 3 2017.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code