Sodniki so hvalili najvišje standarde varnosti na prav vseh področjih.

Novi BMW serije 3 je bil s strani medija What Car okronan za najvarnejši avto leta 2020, kjer se je soočil z zelo hudo konkurenco. Strokovnjak za varnost Matthew Avery z inštituta Tetcham Reasearch, ga je pohvalil kot izjemno vsestranskega. “Na nekaterih področjih pri varnostnem testiranju Euro NCAP je dosegel najvišje ocene v zgodovini testiranj, poleg tega pa ima tudi odličen sistem za avtomatsko zaviranje v sili, ki lahko zazna tako druga vozila, kot tudi pešce in kolesarje,” je dejal Avery.

Na testiranjih Euro NCAP, je BMW serije 3 dosegel maksimalno število točk pri bočnem trku, odlične ocene pa si je izboril tudi pri evaluaciji sistema za avtomatsko zaviranje, ki se je odlično izognil trkom z vozili, pešci in kolesarji. Opremljen je tudi z aktivnim pokrovom motorja, ki se v trku s pešcem nekoliko dvigne in tako omili udarec.

Najbližja konkurenta, ki sta si ravno tako prislužila izjemno visoke ocene sta bila Tesla Model 3 in Mercedes Benz CLA. Tesla je dominirala v kvaliteti asistenčnih sistemov, kjer je dosegla neverjetnih 94%, kar je v tej kategoriji hkrati najvišja ocena v zgodovini testiranj. Ravno tako je dosegla maksimalno število točk pri sistemu za ohranjanje voznega pasu, ki lahko celo prepozna in se izogne nasproti vozečim vozilom, ter samodejno zavije stran od roba ceste tudi, če le ta nima talnih oznak.

Tretje mesto je pripadlo modelu Mercedes Benz CLA, ki je zelo močno povezan z lanskim zmagovalcem – razredom A. Od vse konkurence je bil CLA edini, ki je na Euro NCAP testiranjih dosegel več kot 90 % v kategorijah zaščite odraslih potnikov, zaščite otrok in ostalih ranljivih udeležencev v prometu. Na cedilu ga je pustil nekoliko slabši sistem za ohranjanje voznega pasu, saj le ta ni uspel zaznati robov cestišča, ko na tleh ni bilo talnih oznak, poleg tega pa nima nobenega opozorila pred nasproti vozečim vozilom.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code