BMW je v sodelovanju z newyorško modno znamko Kith ustvaril dve posebni enkratni kreaciji, ki služita za premostitev preteklosti in sedanjosti.

Projekt se je prvič začel, ko je Kithov ustanovitelj Ronnie Fieg poslal svoj E30 M3 podjetju BMW Group Classic na popolno restavracijo z idejo, da bi ustvaril “povsem nov” 31 let star avtomobil.

Seveda so strokovnjaki presegli vsa pričakovanja in zagotovili, da se restavracija natančno ujema s konstrukcijskimi specifikacijami E30 M3 iz leta 1989, pri čemer so bili vsi elementi 100% verodostojni z uporabo originalnih komponent, pridobljenih iz različnih arhivov BMW.

Vendar se stvari tukaj še niso ustavile, saj je Fiegov cenjeni kupe še naprej prejemal Kithove dotike, vključno s posebnim emblemom BMW na prednjem pokrovu, na pokrovu prtljažnika ter koles in volana. Na hrbtni strani je tudi značka “Kith Motorsport”, notranjost pa ima reliefno usnjeno oblazinjenje sestavljeno iz monograma Kith.

Mnoge od teh podrobnosti, z izjemo logotipa, so nato uporabili na najnovejšem G82 M4. Sem spadajo značke Kith na pokrovu prtljažnika in usnje z blagovno znamko Kith v notranjosti, na naslonih za glavo pa so tudi osvetljene značke Kith. Za nadaljnje ujemanje s klasičnim bratom, je M4 dobil tudi Cinnabar Red zaključek barve, katere BMW ne ponuja več.

Preostali del M4 ostaja nedotaknjen, zato ga še vedno gradi 3-litrski turbo bencinski šestvaljnik, ki proizvede 510 “konjskih moči” in 650 Nm navora. Z vidika zmogljivosti model doseže 100 kilometrov na uro, v samo 3,9 sekunde in doseže končno hitrost 290 km/h!

Oba modela, ki ju vidite tukaj, pa žal nista na prodaj, obe podjetji pa pravita, da v prihodnosti prihaja še več kolaboracij. Kakšno pa je vaše mnenje o sodelovanju ter skupinh izdelkih BMW in Kith?

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code