BMW je potrdil, da bo v naslednjih prihajajočih letih povečal raznolikost svojih SUV modelov z najmočnejšo črko na svetu. Obetajo se nam torej novi, močni in izredno zabavni terenski športniki.

Med intervjujem, ki ga je izvedla revija Motoring je vodja prodaje BMW M divizije Peter Quintus povedal, da je v Avstraliji visoko povpraševanje po zmogljivih SUV vozilih, to pa je pokazatelj kako razmišlja preostanek sveta.

“Ko vidimo kaj stranka želi, neposredno poročamo v München. Povečanje prodaje SUV modelov je del naše strategije, saj kupci to želijo in iščejo. Če pogledamo prodajo običajnih modelov vidimo v čem je potencial. Zelo očitno je potencial v segmentu SUV vozil, zato se v prihodnosti obetajo novi M SUV modeli,” je v intervjuju povedal Quintus.

Quintus seveda opozarja, da novi modeli ne bodo prenasitili BMW M flote, saj bodo delali premišljeno in kvalitetno. Vsi prihodnji modeli M bodo tako tipično dirkaško naravnani in vozno vrhunski. Trenutno ima BMW na razpolago le 10 različnih M modelov, nekatera konkurenca pa ima kar dvakrat toliko vozil. Kljub temu je bila prodaja prav tako uspešna kot pri konkurenci, zato filozofija podjetja ostaja enaka.

M modelov bo le omejeno število, bodo pa le-ti vrhunski, izpopolnjeni in kvalitetni. Rek “več je manj” je tokrat še kako na mestu.

Najverjetneje sta prva nova M modela osnovana na modelih X3 in X4. Se ju že veselimo!

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code