BMW naj bi že razvijal električni model po imenu i7.

Glede na pričevanja zanesljivih virov, naj bi bila velika električna limuzina nared že zelo kmalu. To morda niti ni tako presenečenje, saj je BMW že nekaj časa nazaj kupil pravice do ekskluzivnih uporab imen od i1 do i9 in od iX1 do iX9. I7 naj bi bil torej ekvivalent popolnoma električni seriji 7, z debijem okoli leta 2022, je pa tudi možnost, da BMW i7 bo naslednja generacija serije 7, saj naj bi le ta na ceste ravno tako zapeljala v tistem letu.

Bavarski inženirji že trdo delajo in obljubljajo, da stranke ne bodo razočarane nad avtomobilom in njegovim električnim dosegom. I7 bo tako zagotovo imel baterijo z višjo kapaciteto na enoto volumna kot jo imajo sedanje baterije, saj BMW razvija že peto generacijo baterij, kar dokazuje tudi vstop v formulo E. BMW tako z zmogljivimi elektromotorji, ki naj bi skupaj proizvajali celo 650 konjskih moči, cilja na realen doseg 600 kilometrov po novem WLTP testnem ciklu.

BMW i7 bo tako del načrta lansirati na trg kar 25 električnih in elektrificiranih avtomobilov do leta 2025, od tega bo kar 12 popolnoma električnih. Kaj pravite, popolnoma električna serija 7? Že vidimo prodajni moto – je potovanje v avtomobilu sploh še lahko tišje in bolj spokojno?

Vir: BMWBLOG.com

1 komentar

  1. Spokojno? 🙂 Ne me hecat.
    Raje si preberi soke in strese, ki jih je lepo opisal sef razvijalcev Audijevega Etrona, ko je prisel v SLO.
    Infrastruktura na zalost se ni razvita

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code