Po zadnjih poročilih, BMW CEO Norbert Reithofer naznanja vojno stroškov: skoraj 5,5 milijarde dolarjev zmanjšanja. Glavna razloga za ta načrt sta rast stroškov in nižja stopnja dobička.

Vodja Bavarian Motors želi zmanjšati med 4 in 5,5 milijarde dolarjev stroškov za ohranitev profitne marže nemškega izdelovalca med 8% in 10% v prihajajočih letih. V letu 2013 so pri BMW poročali o 9,4% stopnji.

MINI znamka je skupaj z razvojem serije 1 problematično področje. Pri BMW so povedali, da bodo poskušali znižati letne stroške za nekaj 100 milijonov dolarjev letno.

bmw-hq-munich

Pri BMW načrtujejo tudi zmanjšanje stroškov dela za 135 milijonov dolarjev, pravi Münchner Merkur. Za pomoč k rešitvi prihodnosti je priskočilo tudi svetovalno podje McKinsley & Co. s pomočjo katerega naj bi naredili načrt za pridobitev prihrankov vse do leta 2020, poroča Automotive News.

Arndt Ellinghorst, ISI Group vodja raziskav v avtomobilizmu pravi, da letos pričakuje vrhunec rezultatov pri raziskavah, razvoju in kapitalskih izdatkih, nato pa zmanjševanje vse do leta 2016.