Dragi bralci, dobrodošli v letu 2016! Za nami je že več kot leto in pol delovanja, od tega smo v letu 2015 pripravili kar 787 člankov! Kateri so se nam najbolj vtisnili v spomin? Kateri so bili najbolj priljubljeni?

Za vas smo pripravili najbolj gledane in priljubljene članke leta 2015. Med njimi boste našli vse: od posnetkov do testov, Frankfurtskega salona, bivšega voditelja oddaje Top Gear, koroškega mitinga, dizelske afere, ki to ni bila in upodobitve prihajajoče nove serije 4.

Pa si oglejmo razpored v obratnem vrstnem redu:

10. mesto

TEST: jesenski veter v laseh – M235i kabriolet

Nedvomno moj najljubši test v letu 2015: M235i Cabrio je v čudovitem jesenskem vremenu zasijal v najboljši luči. Čeprav je nedavno v družino dvojk vstopil nov član: BMW M2, pa M235i ne bo potonil v pozabo. Kompaktnost, 326 podivjanih konjev pod pokrovom motorja in mladosten videz mu dajejo poseben šarm, s katerim nase privleče mnogo zadovoljnih kupcev.

BB_Slovenija-BMW_m235i_Cabrio (13)

9. mesto

Jeremy Clarkson je KRIV za napake na BMW M3

Rob Willis iz Dratforda je zapravil petdeset tisoč britanskih funtov za sinje modrega M športnika bavarske divizije, ko je ugotovil da je z vozilom marsikaj narobe. Kasneje je ugotovil, da je prav njegov avto vozil kdo drug kot: Jeremy Clarkson, glavni bivši voditelj popularne BBC avtomobilistične oddaje Top Gear…

m3-yas-marina-blue

8. mesto

Na koroškem letališču nas navdušil BMW Meeting SLO

Čeprav je bila nedelja praviloma rezervirana za letošnji BMWFEST v Arboretumu Volčji Potok pa smo se odločili, da BMW Meeta v Slovenj Gradcu enostavno ne smemo zamuditi. Spodobi se podpirati dobro organizirane dogodke. Trud organizatorjev je poplačan z obiskom in ogledom bavarskih lepotcev… z zasluženim pivom v roki. Tako nas je 20.9.2015 pot spet zanesla v štajerske konce, kjer nas je na letališču Slovenj Gradec v popoldanskih urah pričakalo že kar nekaj ljubiteljev avtomobilizma.BMW meeting SLO - Slovenj Gradec (82)

 

7. mesto

Fantomski M3: Najboljši avto, ki to nikoli ni bil

Kaj se zgodi, ko nič hudega sluteč bavarski karavan spremenimo v visoko zmogljiv stroj, ki ga BMW sam nikoli ni izdelal? Pred vami se bohoti umetnina neuradnega M3 Touringa. Vsakemu ljubitelju avtomobilizma postane takoj jasno, da je v takšen projekt vloženega veliko denarja in časa ter predvsem potrplenja. Ideja: ustvariti vozilo, čimbolj približano “OEM” modelu, ki nikoli ni stopil na proizvodni trak.

bmw-e91-m3 (27)

6. mesto

(Ne)afera dizel: Modro je počakati! AutoBild zavajal!

Sredina septembra je Volskwagen zaznamovala za vse večne čase. Njihov emisijski škandal je povzročil svetovno paniko, začetek nezaupanja do znamke in posledično vpliv na vse druge proizvajalce avtomobilov. Mediji so dodobra izkoristili priljubljenost in branost člankov s takšnimi ali podobnimi naslovi, tako se je pod povečevalnim steklom znašla tudi bavarska dizelska industrija.

xdrive20d-x3

5. mesto

9 najboljših šestvaljnih motorjev zadnjih desetih let

Morda niso najzmoglivejši ali najglasnejši, vendar jih lahko najdemo pod pokrovom mnogih avtomobilskih ikon. Šestvaljniki BMW spremljajo že dolga leta, koliko izmed njih se bo znašlo na lestvici najboljših?

top_9_best_engines_07

4. mesto 

IAA Frankfurt: BMW predstavil smetano voznega parka

Pot nas je letos zanesla tudi v Frankfurt. Več deset prehojenih kilometrov kasneje smo domov prinesli veliko dobrih vtisov in nešteto fotografij. Kakšne novosti je jeseni predstavil BMW?

m6-gt3-podrobnosti (10)

3. mesto

Upodobitev: Ali bo prihajajoča serija 5 najlepši poslovni avto?

Bronasto medaljo v letu 2015 prejme upodobitev prihodnje generacije BMW serije 5, ki bo v letu 2017 zasenčila vse konkurente. BMW obljublja mnogo lastnosti že vpeljanih v novega paradnega konja – serijo 7. Izjemna upodobitev nam omogoča vpogled v prihodnost… ki jo nestrpno pričakujemo.

rm-design-g30-serija-5 (2)

2. mesto

BMW 340i Touring: najmočnejši karavan strupenega videza!

Ob zelo priljubljenem članku o najzmoglivejši bencinski različici serije 3 karavana postane jasno, da ljubitelji bavarske znamke v trenutni paleti potrebujejo karavan BMW M divizije. Tega zaenkrat ne bomo dobili, vseeno pa se lahko zadovoljimo z BMW 340i s povsem novim B58 motorjem.

bmw_340i_tourin_san_marino_blue_03

1. mesto

 Novi BMW serije 4 pričakujemo leta 2020

Ste pripravljeni na ogled najbolj priljubljenega članka leta 2015? To je upodobitev druge generacije štirice, ki bo na ceste zapeljala v naslednjih petih letih. Serija 4 Coupe od svojega prihoda predstavlja enega najlepših modelov trenutne palete BMW vozil, ekstremno priljubljen je tudi v poprodajni industriji. Kaj nam bo prinesla nova generacija?

4_series_G23

 

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code