Avtomobilske ključe bi lahko v kratkem doletela enaka usoda kot motorje na notranje izgorevanje in ročni menjalnik - slej kot prej bodo izginili, sploh če verjamete najnovejšim poročilom iz Frankfurta.

Reuters poroča, da BMW trenutno tehta uporabnost standardnih ključev, saj ima večina uporabnikov pri sebi že pametni telefon in zato tudi aplikacijo, s katero bi lahko odklenili svoj avtomobil. Torej ‘starih’ ključev sploh ne potrebujemo mar ne?

Ian Robertson, član upravnega odbora BMW je na frankfurtskem avtomobilskem salonu za Reuters povedal: “Iskreno, koliko ljudi pa jih sploh še potrebuje? Večina že tako ali tako uporablja ‘pametne’ ključe’, katerih sploh ne potrebujejo vzeti iz žepa, da odklenejo in zaženejo avtomobil. Torej, zakaj bi jih potem sploh še nosili okoli?


To je sicer že res, pa vendar tak način odpira nove možnosti vdora v avtomobil. Le predstavljajte si , da heker vdre v vašo Teslo in vas začne voziti okoli. Porajajo se tudi vprašanja, kot so: Kaj se zgodi, če ni signala? Kaj pa če se izprazne baterija, kar se v svetu pametnih telefonov dogaja na dnevni bazi? Ko boste prispeli pred prestižni hotel, kjer imajo zaposlenega človeka, za parkiranje avtomobilov, ali boste njemu potem dali svoj telefon? Jaz ga zagotovo ne bi.

Še vedno raziskujemo, če je to sploh možno izpejati in če to lahko storimo ali ne. Če bomo to storili sedaj ali nekoč v prihodnosti, bomo še videli,” je še dodal Robertson.

BMWBLOG-car-keys (1)

Tesla sicer že opušča ključ, saj v Modelu 3 ponuja kartico in mobilno aplikacijo za odklepanje ter zagon avtomobila, kar verjetno je prihodnost mnogih avtomobilskih znamk, vendar le upajte, da imate dober brezžični internet in boste ostali povezani. Ravno tako ne izgubite kartice z NFC čipom, saj boste v primeru, da jo, ostali zaklenjeni ven iz svojega avtomobila.

Torej imate rajši navadni ključ, ključ kakršnega trenutno uporablja BMW, kartico ali povsem brez ključa? Zapišite v komentarjih.

BMWBLOG-car-keys (9)

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code