Nemški logistični velikan DHL bi rad elektrificiral svojo ogromno mrežo dostavnikov tudi z proizvodnjo lastnih dostavnih vozil, kot je naprimer Streetscooter.

StreetScooter GmbH je proizvajalec električnih vozil, stacioniran v mestu Aachen v Nemčiji, ki ga je v Decembru leta 2014 kupil nemški velikan DHL in se takoj lotil izdelave svojega lastnega dostavnika z električnim pogonskim sklopom. Zanimivo je to, da je dobavitelj baterijskega modula nihče drug kot BMW in sicer bodo tako v njihove dostavnike vgrajeni povsem enaki baterijski moduli kot v majhnega BMW i3.

Profesor Achim Kampker, izvršni direktor podjetja Streetscooter GmbH je odločitev komentiral takole: “Visokonapetostni modul iz BMW i3 je pojem izjemne zanesljivosti in zmogljivosti na področju avtomobilizma. BMW nam tako omogoča vrhunsko integrirano tehnologijo tudi v zahtevnejših aplikacijah kot je dostavna služba.”

Street Scooter

DHL-ovi StreetScooterji pa niso edini, ki so se tako odločili. Za BMW i3 baterijske module se je odločilo tudi podjetje Torqeedo, ki bo baterijske module vgrajeval v svoje električne čolne. Dr. Alexander Kotouc, vodja produktnega menedžmenta pri BMW i pravi, da uporaba njihovih baterijskih modulov s strani ostalih podjetij priča o kakovosti njihove tehnologije. “Izbira BMW i baterijskih modulov za StreetScooter je še en dokaz, da robustnost, inovacija in trajnost niso nujno dejavniki, ki se med sabo izključujejo. Uspešen prenos najnovejše avtomobilske tehnologije tudi v zahtevnih okoliščinah v službi dostavnikov priča o  tem kako futurističen in univerzalen je BMW i koncept.”

BMWBLOG-DHL-StreetScooter (6)

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code