Poprodajno podjetje DINAN je poskrbelo za moči željne. Komur je standardni M iz serije X premalo, si lahko omisli nič kaj poceni predelavo.

Kalifornijsko podjetje DINAN se s predelavami BMW vozil ukvarja že dolgih 50 let, kar mu je prineslo ogromno izkušenj, o katerih je spregovoril lastnik Steve Dinan. Ukvarja se predvsem s predelavami bolj športnih modelov, kar pa ni njegovo pravilo. Nedavno je bila namreč predstavljena osupljiva nadgradnja modela X3, med neprave M modele spada njegova predelava M235i, kot prava M športnika pa sta bila po zaslugi podjetja DINAN do enormne nadgradnje moči nadgrajena modela M5 s 675 konjskimi močmi in brutalen kupe M6 z nameščenim Akrapovičevim izpušnim sistemom.

Dinan BMW M5 (3)

Tokrat pa so se lotili športnih SUV-ov X5 M in X6 M. DINANTRONICS™ zmogljivostna nadgradnja je po besedah podjetja “izredno dobro izdelan, prefinjen kos računalniške strojne in programske opreme, ki povečuje zmogljivost motorja, brez izničenja ali razveljavljanja garancije vašega novega vozila in brez vpliva na dolgoročno zanesljivost in funkcionalnost diagnostičnega sistema.”

dinan_x5m_x6m_stage1_02

V podjetju se dobro zavedajo, da ni vse v številkah, zato svoje predelave temeljito preizkusijo in dajejo poudarek predvsem zabavni in udobni vožnji ter zagotovijo največje možno povečanje moči, kjer motor še deluje mirno. S tem BMW dobi novo razsežnost pospeška in hitrosti.

Kontrolna enota motorja (ECU) vsebuje funkcijo Bluetooth® Smart, ki omogoča upravljanje preko pametnega telefona in spreminjanje delovanje glede na potrebe voznika. Poleg tega je Plug-and Play nastavitev zelo enostavna in je lahko nameščena v dveh urah ali manj.

dinan_x5m_x6m_stage1_01

Če vam torej 575 podivjanih konjičev in 750 Nm navora, ki jih proizvede osemvaljnik v 2300 kilogramov težkem športnem križancu ni dovolj, si lahko preko več kot 200 uradnih posrednikov zagotovite nadgradnjo 1. faze. Iz motorja namreč iztisne gromozanskih 711 konjskih moči in 925 Nm navora, za kar boste morali odšteti dobrih 2660 € ($2999). Prepričani pa smo, da se vložen denar vsekakor obrestuje – s še večjim užitkom v vožnji.

Vir: DInan

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code