BMW serije 4 Cabrio je četrti model, razkrit v digitalnem projektu med BMW Brazilija in ambasadorjem znamke Gabrielom Wickboldom. Vsi ti umetniški projekti so razviti in preoblikovani v nezamenljive žetone.

BMW Brazil pravi, da bo izdelanih pet NFT projektov, ki jih bo umetnikova galerija kmalu prodala na dražbi. Zbran denar bo namenjen ustanovi, ki jo bo izbrala galerija, s poudarkom na spodbujanju izobraževanja in usposabljanja strokovnjakov za delo umetnikov. Četrto delo z naslovom »I am light«, v katerem nastopa BMW serije 4 Cabrio, oddaja svetlobo in predstavlja duhovno osvetlitev. Svetloba je izpostavljena skozi bleščice, ki krasijo celoten avto.

Tisti, ki ste morda preskočili novice iz kriptosveta, NFT (okrajšava za nonfungible token ali nezamenljiv žeton), najenostavneje povedano, pretvori digitalna umetniška dela in druge zbirateljske predmete v edinstvena, preverljiva digitalna sredstva, ki so na voljo v verigi blokov (blockchainu). Žetoni niso medsebojno zamenljivi, zato nobena dva žetona – kot že ime pove – nista enaka.

“V tej seriji vabim gledalca, da pogleda vase in poišče razumevanje, da je vse, kar potrebujemo, v nas samih,” pravi Gabriel Wickbold. »Želim pokazati, da je človek lahkoten in da se v njem začne neskončno vesolje možnosti. Ta cikel zaključim na najbolj fotografski način in pokažem, da je fotografija tudi slikanje s svetlobo,« pravi umetnik.

Prvo objavljeno delo, ki je bilo predstavljeno avgusta, je bilo »Seksualne barve«, ki je prilagodilo BMW serije 3. Septembra je bilo na vrsti delo z naslovom “I am online” z BMW 440i Coupe. Tretje delo, “soMos”, je bilo predstavljeno oktobra in se dotika aktualnega BMW M3.

Vsekakor je enkratno videti samoiniciativo ambasadorjev znamke, in upajmo, da se BMW kot podjetje tudi v nadaljnje odloči za udejstvovanje v svetu kriptovalut, tehnologije veriženja blokov ter nezamenljivih žetonov. Številne ugledne avtomobilske znamke se pojavljajo v NFT prostoru in avtomobilski navdušenci prihajajo se počasi spoznavajo s tehnologijo blockchain. BMW-jev vstop v svet NFT je le eno od cenjenih avtomobilskih podjetij, ki se združuje v kriptosvet. Ameriška znamka vozil Tesla je na primer nekaj časa sprejemala za nakup svojih izdelkov tudi Bitcoin.

Poleg tega je nedavna dražba Barrett-Jackson lansirala štiri nezamenljive žetone v spomin na resnične avtomobile. Na dražbi se niso prodajala sama fizična vozila, ampak digitalne pravice do teh vozil. Hot Wheels je pred kratkim objavil tudi svoj načrt za ustvarjanje ekskluzivne kolekcije NFT, ki bo vsebovala nekaj klasičnih avtomobilov iz svoje dolge zgodovine. Vsak NFT je edinstven in bo prodan za približno 5000 ameriških dolarjev.

Vir: Gabriel Wickbold

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code