Dvajsetletni BMW M3 brez problema kraljuje na “autobahnu”!

0
Tretja generacija priljubljenega kupeja M3, brez težav dosega hitrosti v višini 250 kilometrov na uro!

Dvajset let star BMW M3 generacije E46 še vedno ostaja najuspešnejši model BMW M doslej (če gledamo na prodajo), saj so Bavarci prodali približno 85 tisoč primerkov. Imel je popolno ravnovesje med nizko maso, nizkim težiščem in visoko vrtljivim motorjem s šestimi valji. Tudi po današnjih merilih je to precej zmogljiv stroj in to dokazuje tudi nov videoposnetek s kanala AutoTopNL na YouTubu.

Na nekaterih neomejenih odsekih nemške avtoceste voznik v tem videu zlahka preseže 220 kilometrov na uro. Zdi se, da tudi M3 brez težav doseže 250 km/h, potenciala pa je še za več. Največja hitrost, ki jo doseže v tem videu, je 270 km/h, motor pa je slabih 8000 vrt/min.

V središču M3 E46 je bil 3,2-litrski motor S54B32 s šestimi valji, vgrajen na dediščini svojega predhodnika. Ta sistem je bil tedaj skoraj povsem nov in ko je bil model prvotno predstavljen leta 2000, je imel 343 konjskih moči (252 kilovatov) in 365 njutonmetrov navora. Avto iz videa ima šeststopenjski ročni menjalnik, na voljo pa je bil tudi opcijski avtomatiziran ročni menjalnik (ki je požel nemalo kritik).

Z maso praznega vozila (1570 kilogramov) bi moral na papirju M3 E46 pospešiti iz mesta do stotice v 5,1 sekunde. Zanimivo je, da ima elektronsko regulirano največjo hitrost 250 km/h, čeprav očitno primer iz videa doseže hitrosti precej nad to mejo.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code