Te dni si lahko pri celjskem BMW trgovcu ogledate ekskluzivni primerek, ki si ga je po naročilu zaželela stranka. Gre namreč za X5 M omejene serije Black Fire Edition!

Črna barva oznanja moč, vznemirjenje in hkrati visoko mero ekskluzivnosti. Prav zato so se pri znamki BMW odločili, da le-to namenijo novi omejeni različici X5 M Black Fire Edition. S to različico pri znamki nadaljujejo zgodbo o uspehu športnih terencev. Black Fire Edition različica združuje vrsto različnih izjemnih dodatkov, tako na zunanjosti kot v notranjosti. Tako najdemo zunanjost v Sapphire Black Metallic barvi, karbonske pokrove stranskih ogledal, 21-palčna M aluminijasta platišča in sprednje ledvičke v sijoči črni barvi. Sicer pa več dodatkov najdemo v notranjosti, kjer so imeli oblikovalci vsekakor bolj proste roke. Takoj opazimo dvobarvno kombinacijo oblazinjenja v črnem in Mugello Red kvalitetnem usnju na udobnih sedežih, vratnih tapetah ter spodnjim in osrednjim delom armaturne plošče. V kolikor se sprašujete, koliko stane tako prestižno oblazinjenje, boste morda nekoliko presenečeni, da kar zajetnih 21 tisoč evrov. Najdemo pa tudi volanski obroč odet v Alcantara oblazinjenje z modrim dodatkom na zgornjem delu, ki naj bi spominjal na BMW Motorsport značaj vozila. Omenjena različica je sicer na voljo tudi za model X6 M.

BMWBLOG - BMW X5M F85 - Edition Black Fire (25)

Moč tako kot v navadnem zagotavlja 4,4-litrski V8 bencinski motor pogonski sklop pa združuje tudi osem-stopenjski samodejni M Steptronic menjalnik. Motor razvije 575 konjskih moči med 6000 in 6500 obrati na minuto in kar 750 nevtonemtrov navora med 2200 in 5000 obrati na minuto. To je dovolj, da sto kilometrov na uro doseže v 4,2 sekunde, končna hitrost pa se ustavi pri 280 kilometrov na uro zaradi dodatnega M Driver’s paketa. Za vrhunski oprijem skrbi napredni štirikolesni pogon xDrive, za zaviranje pa so namenjene odlične keramične zavore, ki spredaj uporabljajo kar šest batne čeljusti. Pa cena? Za primerek na fotografiji iz omejene serije X5 M Black Fire Edition boste odšteli 216.829 evrov. Od tega k tej ceni oblazinjenje prispeva že omenjenih 21.977 evrov, ostala dodatna opreme pa še slabih 32 tisočakov.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code