Novi BMW M5 je začetek svoje poti začel zelo neobetavno. Od kar je prispel na trg je bil sedaj karamboliran že drugi primerek...

Pred dnevi smo poročali o “prvem” karamboliranem BMW F90 M5 nasploh, a sedaj smo dobili ekskluzivne informacije in slike, kako je dobra dva meseca nazaj nesrečno končal prvi BMW M5 First Edition. BMW M5 First Edition je v bistvu omejena različica običajnega BMW M5, ki je zaznamovana s posebno mat rdečo Frozen Dark Red barvo, izdelanih pa je le 400 primerkov. Teh 400 primerkov ne nosi edinstvene oznake, ki bi dala vedeti za kateri primerek po vrsti gre. V potniški kabini nas na njegovo omejeno izdajo spominja oznaka 1/400 – ta številka je v vseh 400 primerih enaka, torej 1/400.

Poleg rdeče barve ima M5 First Edition drugačne notranje okrasne letve, zunaj pa lahko opazimo črna 20-palčna platišča. Pod pokrovom motorja ostaja že znana mehanizacija; 4,4-litrski V8 TwinPower Turbo motor s 600 konjskimi močmi in 750 Nm navora. Pospešek do stotice v štirikolesno gnanem voznem načinu avtomobil doseže v le 3,4 sekunde!

BMWBLOG - BMW M5 F90 First Edition - CRASH  (20)

Karambolirani BMW M5 First Edition, ki ga lahko vidite na fotografijah je bil razstavni primerek (demo vozilo) pri BMW Švica (BMW Schweiz AG), za potrebe promocij in testnih voženj pa se je v času nesreče nahajal pri uradnem prodajalcu v kantonu Thessin. Pred nesrečo je bilo z avtomobilom prevoženih dobrih 1000 kilometrov. Do nezgode je prišlo v švicarskem kantonu Thessin (italijansko Ticino). Stranka je dobila avtomobil z namenom opravljanja testne vožnje. V Švici je namreč praksa, da stranka prejme avtomobil na test brez spremstva prodajnega svetovalca. Voznik je na avtocesti povsem izklopil vso elektroniko oz. pomagala – tudi štirikolesni pogon M xDrive. Med prehitevanjem drugega vozila je voznik izgubil nadzor nad zadkom, ki mu ga v nekaj poskusih ni uspelo ukrotiti, M5 pa je nesrečno, čelno trčil v zaščitno ograjo ob avtocesti.

Ocenjena hitrost, ki jo je imelo vozilo ob samem trku naj ne bi bila višja od 150 km/h. Stranka je povsem nepoškodovana, bo pa morala zaradi lastne krivde plačati zajeten kup denarja, žal točnega podatka nimamo. BMW M5 First Edition je bil tako v Švici ocenjen za totalko, se bo pa verjetno prodal kam na Poljsko, kar je v takšnih primerih stalna praksa. Cena novega vozila je okrog 180.000 švicarskih frankov (150.750 evrov), pred trkom pa je bil avtomobil zaradi izgube vrednosti ocenjen na okrog 140.000 švicarskih frankov (117.250 evrov).

Srčno upamo, da bo takšnih in podobnih nezgod čim manj.

Fotograf: Za BMWBLOG.si: Matjaž Mladenović

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code