Kot smo predvideli so naše informacije iz zaupnih notranjih virov BMW Group pravilne, kar je bil tudi eden od razlogov da družba Avto Aktiv Intermercatus situacije ni komentirala niti ni želela podati odgovorov na naša zastavljena vprašanja.

V uredništvu smo s tem poslom bili seznanjeni že v sredo, 11.11.2020, in takoj naslednji dan na naslov Avto Aktiva naznanili naša vprašanja. Temu je prav tako sledilo povpraševanje na BMW Slovenija, v petek, 13.11.2020. Vse to se je zgodilo pred petkovo uradno naznanitvijo na budimpeški borzi. Zaupne informacije smo zadržali v uredništvu le iz razloga, da smo vse aspekte preučili in vse dobljene informacije konkretno preverili, za razliko od poročanja drugega slovenkega medija, ki je naše ugotovitve 12 ur po objavi našega članka, brez navedbe virov spisal novico, ki govori o vseh (javnosti skritih) podrobnostih, katerih niso bili zmožni dobit drugje kot na našem portalu.

AutoWallis Nyrt. je torej novico o prevzemu Avto Aktiva objavil v petek, 13.11.2020, na spletni strani Budapesti Értéktőzsde (BÉT), oziroma na budimpeški borzi, ob 11.03 so napisali sledeče:

»Following the takeover of the largest BMW dealership in Slovenia a few weeks ago, AutoWallis has now agreed on a further acquisition in Slovenia. According to the preliminary agreement, Avto Aktiv, another influential actor on the Slovenian market, involved in the sales and servicing of BMW, MINI, Jaguar, Land Rover, Toyota and Suzuki vehicles in four cities, may be transferred into the ownership of AutoWallis.«

Kot je razvidno je bilo podpisano “le” pismo o nameri začetka pogovorov in ocenjevanj premoženja družbe Avto Aktiv Intermercatus Slovenija. To pa je ogromen korak v smer prevzema celotnega poslovanja in monopola nad prodajo v prestolnici.

Prvi mož Avto Aktiva, ki spada pod švicarsko družbo Automotive Beteiligungs, Klaus Berning, pa bo iz te kupčije prejel le nekaj delnic namesto kupnine, kar nakazuje da želi poslovni del Avto Aktiva Slovenija v naglici prodati in je tako v momentu brez odlašanja sprejel delnice namesto denarja! Jasen znak, da se je Berning ustrašil Madžarske multinacionalke, medtem ko je pred prihodom AutoWallis-a lahko brez problema razpolagal z denarjem prej predsedujočega A-Cosmosa. Sklenitev dogovora z Wallisom, je bila torej poleg zaprtja celotne družbe, zanj edina rešitev. Vse kaže na to, da se bo Avto Aktiv Slovenija prodal in zbežal iz slovenskega trga, saj je tudi iz izkaza finančnega stanja povsem razvidno, da poslujejo negativno (brez Ukrajine).

Še eno vprašanje pa se poraja ko pogledamo proti novomeški Makomi, ki ostaja uganka po preteku pogodbe (leta 2023). Ali bo prejela podaljšanje ali bo pogodbo izgubila in bosta v Sloveniji ostala le še dva glavna aduta – Wallis Motor Ljubljana in štajerski Selmar?

Wallis Motor Ljubljana, ki spada pod AutoWallis Nyrt. je torej v Sloveniji nenudoma postal osrednji ‘organ’ za prodajo vozil BMW. Kaj to dejansko pomeni za uvoznika? Je s svojimi 28-imi zaposlenimi sploh še potreben? Wallis bo namreč po končanih poslih imel kar 66% tržni delež! 

Ali je to začetek konca slabo vodenega BMW Group Slovenija?

Kot je razvidno iz poročila prodaje prvih treh četrtin, je AutoWallis v tem obdobju prodal kar 5.500 novih vozil vseh znamk, to se na letno raven prenese v okvirno 7.500 novih vozil vseh znamk (brez vključitve znamke Opel, ki naj bi prinesla še prodajo dodatnih 24.500 vozil)! Kljub negotovim razmeram na trgu so v letošnjem letu v obdobju prvih treh četrtin prodajo iz preteklega leta izboljšali za neverjetnih 26,6%! Tako lahko brez skrbi rečemo, da bo Wallis v letu 2021 (če le izenači prodajo vozil iz tega leta, zraven pa prišteje še prodana vozila Opel) prodal približno 31.000 novih vozil v regiji. Če to statistiko primerjamo z Avto Aktiv Intermercatus, ki na letni ravni proda približno 880 vozil vseh znamk, vidimo, da družba Avto Aktiv predstavlja le dobre 3% letne prodaje AutoWallis-aStatistika je jasna in nam nakazuje, za kako resnega prodajalca gre – tako v Sloveniji kot tudi v širši regiji.

Poročilo prodaje AutoWallis za prve tri četrtine leta 2020

Vsa situacija prav komično namiguje na znan slovenski pregovor; kjer se kregata dva (A-Cosmos in Avto Aktiv), tretji dobiček ima (AutoWallis).



NADALJEVANJE:

EKSKLUZIVNO: Zavajanje – osrednja tema aktualnega dogajanja prevzema Avto Aktiva!

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code