Ste se kdaj vprašali, od kod prihajajo vse ideje in kvalitetna nemška vozila znamke BMW? Vse skupaj se je začelo prav v nemškem mestu München na Bavarskem kjer je tudi dom enega najboljših, če ne kar najboljšega BMW M modela vseh časov, BMW M2!

Kot ste nedavno že lahko prebrali, se je ekipa BMWBLOG čez prvomajske praznike odpravila na prav posebno adrenalinsko dogodivščino z novim ter zanimivim slovenskim podjetjem Furlantech. Odpravili smo se na slavno, zahtevno in dolgo dirkališče Nordschleife – Nürburgring v Nemčiji. Na ta način smo preizkusili storitev, ki jo podjetje Furlantech ugodno ponuja svojim strankam in ki vključuje vse od prevoza iz Slovenije pa do nočitev in vožnje po dirkališču. Več o ponudbi si lahko preberete TUKAJ!

BMWBLOG - BMW M2 - BMW Welt - Furlantech (8)

Ker smo izkušnjo iz samega dogodka že opisali, se tokrat osredotočamo na naš postanek v rojstnem kraju Long Beach Blue malega športnega lepotca BMW M2. München je glavno mesto nemške zvezne dežele Bavarske. Velja za tretje največje nemško mesto ter leži v severnem predgorovju Alp, v srednjem toku reke Isar. Moto mesta je “Svetovno mesto s srcem” (“Die Weltstadt mit Herz”). V tem mestu s srcem pa domuje tudi znamka, ki ima srce in je marsikomu globoko zakoreninjena v srce.

To je BMW AG oz. Bayerische Motoren Werke Aktiengesellschaft, kar v prevodu pomeni Bavarski motorni obrat delniška družba. BMW je globalno podjetje s sedežem v Münchnu. Izdelujejo avtomobile in motocikle, BMW Group pa ima v lasti tudi avtomobilski znamki Mini in Rolls-Royce ter podznamki BMW M in BMW i.

Prav zato se nam je zdelo še kako smiselno, da se na poti proti atraktivnemu dirkališču ustavimo tudi v rojstnem kraju našega potovalnika oz. na kraju, kjer se je začela pisati zgodovina te velike in priljubljene avtomobilske znamke.

Mesto München sicer zelo očitno ni bilo najbolj navdušeno nad našim prihodom, saj nas je ves čas spremljal dež in sneg, kar je oteževalo naše druženje s čudovito stavbo BMW Welt. A vreme nas ni pregnalo, saj so nas obdajala prav posebna občutja, ko smo tam parkirali čudovitega športnika M2 in si naglas rekli: “Pa je končno spet doma!” . Naenkrat smo dobili ogromno idej ter pričeli s fotografiranjem. Fotograf je prijel za fotoaparat, sam pa sem prižgal močno LED luč ter kot umetnik, ki riše na platno, osvetljeval modrega lepotca.

Z nasmehom na obrazu je do nas pristopil varnostnik, ki je le odobravajoče prikimal, nam dal vedeti, da brez problema nadaljujemo s fotografiranjem, nato pa od daleč spremljal dogajanje pred BMW poslopjem. Ura je bila že pozna, a nove izjemne perspektive so se kar odpirale, idej je bilo vedno več, v čevljih pa je bilo polno vode, za kar sta bila zaslužna sneg in dež, ki sta nas vztrajno spremljala med delom. Ko smo le zajeli vse zorne kote avtomobila skupaj s čudovito okolico, nas je mraz prisilil, da zaključimo s fotografiranjem.

BMWBLOG - BMW M2 - BMW Welt - Furlantech (12)

Že naslednji dan smo namreč morali nadaljevati s potovanjem proti severu Nemčije, kjer nas je že čakalo sonce, razgret asfalt, vonj po trpečih pnevmatikah in zavorah ter vpitje, rohnenje in grgranje različnih športnikov. Kljub temu, da je BMW M2 z veseljem prišel v svoj rodni kraj, pa se je še bolj veselil naslednjega dne, ko se je lahko tudi sam prvič pomeril in postavil ob bok športnim veljakom v strah vzbujajočem Zelenem peklu.

Fotograf: Jan Gregorin

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code