Naslednji MINI definitivno ni prvi poltovornjak, Red Bull jih ima namreč celo vojsko. Bolj pomembna je njegova zgodba, način predelave in končni izdelek, ki je vreden ogleda.

Projekt je bil ustvarjen s pomočjo ekipe MINI Scene Stuttgart, ki združuje ljubitelje majhnežev BMW Group podznamke. Očitno so v razbitini, ki je ostala po nesreči, opazili potencial in zgrabili priložnost. Mk2 kabriolet so popolnoma “slekli”, zamenjali uničen motor, postavili glavne stebričke na svojo novo pozicijo in odstranili polovico strehe. Ker je imel MINI takšno nesrečno preteklost so se odločili vgraditi varnostno kletko, ki bo varovala njegove potnike ob morebitnih novih nevšečnostih, izgled pa je zaključen z novim končnim premazom karoserije v črni barvi.

mini-pickup (8)

Čeprav dandanes ne boste srečali primerka, ki bi zapeljal takšen iz proizvodnega traku pa ni bilo vedno tako. Včasih so bili poltovornjaki del MINI sveta – v letu 1961 je bil ustvarjen Mini Pickup, ki je bil v dvajsetih letih obstoja proizveden v 58,179 enotah. Modernejšo “custom” verzijo MINI-ja in potek predelave si oglejte v spodnji galeriji.

1 komentar

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code