Če želi BMW s svojo serijo 7 resnično konkurirati razredu S AMG ali Audiju S8 mora delo prepustiti inženirjem podjetja Alpina, ki so poskrbeli za nadomestek manjkajočega BMW M7.

BMW se žal zaenkrat še ni odločil za poseg divizije M v njihovo največjo ter najbolj prestižno serijo 7. Največji približek, ki naravnost osupne je BMW M760Li xDrive, ki preseneti že s številkami in dejstvi o pogonskem sklopu. Pod pokrovom namreč nosi ogromen 6,0-litrski V12. Le-ta razvije mogočnih 610 konjskih moči in brutalnih 800 Nm navora. Pospešek od 0 do 100 km/h pa po uradnih podatkih znaša le 3,7 sekunde.

alpina-b7-java-green-metallic-abu-dhabi (51)

Alpina je v svojem modelu B7 xDrive poskrbelo za prav tako impresivno delo. Skoraj identično moč 608 konjskih moči in 800 Nm navora so iztisnili kar iz precej manjšega 4,4-litrskega V8! Kot M760Li xDrive tudi Alpina B7 do stotice potrebuje zgolj 3,7 sekunde, najvišja hitrost, ki jo doseže pa je 311 km/h (M760Li xDrive je z M Package omejen na 305 km/h). Kar se tiče pospeševanja sta torej Alpina B7 in BMW M760Li xDrive celo presegla sotekmeca, ki na zadku nosita napis S8 in S65 AMG.

Alpina B7, ki si jo ogledujemo tokrat pa je nekaj posebnega in prihaja iz BMW Abu Dhabi. Na sebi nosi namreč za Alpino netipično barvo; Java Green Metallic. Tudi notranjost je obdana s posebnimi lesenimi oblogami, ki napravijo kabino bolj elegantno, a manj športno kot je v standardni Alpini B7.

Ta barva se je v Abu Dhabiju pojavila že kar nekajkrat. Naj vas spomnimo le na nekaj predstavljenih primerkov; BMW 650i Cabrio, BMW M6 Gran CoupeBMW M4 in BMW i8.

Glede na to, da je Alpina B7 prestižen poslovnež se sprašujemo, če je tako svetla in vpijajoča barva prava izbira. Kaj menite Vi?

1 komentar

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code