BMW vozila zelo rada zaidejo v delavnice poprodajnih podjetij, ki jim nadvse rada namestijo takšne in drugačne zanimive elemente. No, BMW Abu Dhabi sicer namešča originalne dele znamke BMW, pa vendar večina, če ne kar vsa njihova vozila izgledajo vrhunsko. Kaj pravite na ta primerek?

BMW Abu Dhabi je vsem dobro poznan po izredno lepih primerkih BMW vozil, ki so vse prej kot standardna. No, če še ne veste; BMW Abu Dhabi je največji in najbolj prestižen BMW salon na svetu, v vsej svoji zgodovini pa so postregli z zares zanimivimi in dovršenimi primerki bavarskih vozil. V kolikor ne verjamete, si nekaj zanimivih primerkov oglejte TUKAJ!

Tokrat pa vam razkrivamo novo, zadnjo pridobitev tega izjemnega salona. Po našem mnenju gre za izredno lep in predvsem vpadljiv primerek BMW M550i. Le-ta v osnovi uporablja 4,4-litrski TwinPower Turbo V8, ki razvije nezanemarljivih 462 konjskih moči in 650 Nm navora. S pomočjo štirikolesnega pogona xDrive M550i do stotice potrebuje le 4,0 sekunde! To je hitreje od prejšnje generacije BMW M5!

Žal natančnih podatkov o samih nadgradnjah nimamo, a verjetno motor ostaja nespremenjen. Je pa zato toliko bolj spremenjen zunanji izgled vozila. Takoj lahko opazimo znana platišča podjetja AC Schnitzer pod katerimi se bohotijo modre zavorne čeljusti, vpadljiva pa je tudi njegova rdeča barva. Lepo mu pristojijo dodatni kromirani deli, za še bolj agresivno sprednjo masko pa skrbi podaljšek sprednjega spojlerja v barvi vozila.

Na zadku vozila namesto oglatih izpušni zaključkov kraljujejo kar štirje okrogli, kot pri pravih BMW M vozilih. Občutno bolj poudarjen je tudi difuzor med izpušnimi zaključki in precej velik spojler na prtljažnih vratih.

Notranjost ostaja nespremenjena, saj je po našem okusu že dovolj izpopolnjena. V potniški kabini najdemo veliko opreme, ki je odeta v svetlo belo usnje, na armaturni plošči pa kraljuje vzorec lesa in črno usnje s kontrastnimi šivi. Kaj menite, je to najlepši ali vsaj najbolj izstopajoč BMW M550i do sedaj? Lahko mu prisluhnete tudi v spodnjem videoposnetku.

https://www.instagram.com/p/BjQLxmJFfCK/

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code